Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. okutan

Topraksız Tarım Kulesinde Safran Yetiştirme Deneyimleri ve İpuçları

Değerli yetiştiriciler, safran gibi stratejik bir bitkiyi dikey kulelerde üretmek üzerine ne düşünüyorsunuz? Ben ilk denemelerimde corm büyüklüğünün çiçeklenme sayısını doğrudan etkilediğini gördüm. Peki ya sizce iklimlendirme mi yoksa besin formülü mü daha kritik? Kendi sistemlerini kuran veya...
  2. okutan

Topraksız Tarımda Işık Kurulumu İçin Tavsiyeleriniz Neler?

Merhaba arkadaşlar, hidroponik sistem kurarken çoğumuzun bütçesini en çok zorlayan kısım ışıklandırma oluyor. Bazılarımız ucuz LED projektörlerle denemeler yaparken, bazılarımız profesyonel grow panellerine yatırım yapıyor. Sizin deneyimleriniz neler? Ucuz yollu ışık çözümleriyle verim...
  3. okutan

Hidroponik Safran Deneyen Var mı? Kurulum Maliyetleri Nasıl?

Selamlar beyler! Bugün blogda "Topraksız Tarımda Safran Yetiştirme Rehberi" yayınladık. Gramı altınla yarışan bu bitkiyi balkona veya odaya taşımaya ne dersiniz? Ben Bursa'daki evimde 3 katlı küçük bir dikey raf sistemi kurdum, soğanları perlitte deniyorum. pH dengesini oturtmak biraz vakit...
  4. okutan

Ata Tohumu ve Hibrit Arasındaki Lezzet Farkını En Çok Hangi Sebzede Hissettiniz?

Selamlar tohum dostları! Bugün blogda "Ata Tohumu ile Hibrit Tohum Arasındaki Fark" üzerine detaylı bir karşılaştırma yaptık. Görüntü mü yoksa öz mü sorusunun cevabı belli ama tecrübeleriniz önemli. Ben Bursa'daki bahçemde yetiştirdiğim yerli salatalığın o "kütür kütür" hali ile marketteki "su...
  5. okutan

Çevrenizde "Ata Tohumu Yasak" Diyenlere Ne Cevap Veriyorsunuz?

Selamlar tohum dostları! Bugün blogda "Ata Tohumları Neden Yasaklanıyor Sanılıyor? Gerçek Ne?" başlıklı çok kritik bir konuyu paylaştık. Bu şehir efsanesi yüzünden birçok insan tohumlarını ekmeye korkar olmuş. Ben Bursa'daki bahçemde göğsümü gere gere yerli domatesimi ekiyorum ve tohumunu...
  6. okutan

Apartman Katında "Tohum Üreticisi" Olan Var mı?

Selamlar beyler ve hanımlar! Bugün blogda "Evde Ata Tohumu Üretmenin Yolları" rehberini paylaştık. Bahçesi olmayanların "tohum üretemem" bahanesini rafa kaldırıyoruz! Ben Bursa'daki apartman dairemde, sadece mutfak penceresi önünde bu sene 5 çeşit yerli biberin tohumunu almayı başardım...
  7. okutan

Bu Sene Hangi Tohumu "Binlere" Çoğalttınız?

Selamlar beyler ve hanımlar! Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Çoğaltılır?" konusunu tüm incelikleriyle işledik. Bir çekirdekten koca bir tarlayı besleyecek güce ulaşmak resmen bir mucize. Ben Bursa'daki bahçemde bu sene dedemden kalma pembe domatesleri çoğalttım, yaklaşık 2000 adet tertemiz...
  8. okutan

Sizin "Tohum Bankanız" Nerede ve Nasıl?

Selamlar beyler ve hanımlar! Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Saklanır?" üzerine tüm teknik detayları paylaştık. Tohumları toplamak kadar onları canlı tutmak da büyük bir sanat. Ben Bursa'daki evimde tohumlarımı siyah film kutularında, buzdolabının en alt çekmecesine saklıyorum. Etiketleme...
  9. okutan

Kendi Organik Gübresini Yapan Var mı? Tarifleriniz Neler?

Selamlar beyler ve hanımlar! Bugün blogda "Ata Tohumu ile Organik Sebze Yetiştirme" üzerine derinlemesine bir rehber paylaştık. Artık marketteki "sahte" organiklerden kurtulup kendi saksımızda gerçeğini üretme vakti. Ben Bursa'daki saksılarım için mutfaktaki muz kabuklarını kurutup toz haline...
  10. okutan

Ata Tohumu Ürün Yemeye Başladıktan Sonra Ne Hissettiniz?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Ata Tohumlarının Gerçek Gücü" konusunu paylaştık. Artık mesele sadece lezzet değil, biyolojik bir direnç meselesi. Ben Bursa'daki saksılarımda yetişen yerli biberleri yemeye başladığımdan beri sabahları daha dinç uyanıyorum, sanki enerjim geri geldi...
  11. okutan

Kendi Tohumunu Almaya Başlayan Var mı? Sırlarınız Neler?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Elde Edilir? Adım Adım Rehber" yayınladık. Artık tohum satın almaya son verip kendi döngümüzü kurma vakti geldi. Ben Bursa'daki saksılarımdan aldığım domates tohumlarını eski ilaç şişelerinde, içine birkaç pirinç tanesi atarak...
  12. okutan

Ata Tohumu ile Yetiştirdiğiniz En Lezzetli Sebze Hangisiydi?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Ata Tohumları ile Sebze Yetiştirmenin Avantajları" üzerine bir rehber yayınladık. Artık hepimiz biliyoruz ki gerçek şifa o eski, yamuk yumuk ama mis kokulu sebzelerde saklı. Ben Bursa'daki saksılarımda bu sene pembe domates yetiştirdim, kokusu bütün...
  13. okutan

Elinizde Nesilden Nesile Geçen Bir "Ata Tohumu" Var mı?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Ata Tohumu Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?" rehberini paylaştık. Toprağın hafızasına sahip çıkmak her zamankinden daha kritik. Ben Bursa'daki bahçemde dedemden kalan o eski yağlı biberlerin tohumunu hala ekiyorum, markettekiler yanından bile geçemez...
  14. okutan

"Sağlıklı Sanıp Her Gün Yediğimiz" Hangi Gıdanın Zararını Duydunuz?

Selamlar beyler ve hanımlar! Bugün blogda "Çoğu Kişi Bilmiyor: Bu Gıdalar Vücuda Zarar Verebilir" konusunu derinlemesine inceledik. Meğer şifa sandığımız Brezilya cevizinden filizlenmiş patatese kadar ne riskler varmış! Ben Bursa'daki evimde eskiden her gün avuç avuç Brezilya cevizi yerdim...
  15. okutan

Sağlıklı Sanıp Yanlış Yaptığımız" Hangi Alışkanlığı Bıraktınız?

Selamlar hanımlar ve beyler! Bugün blogda "Uzmanlar Uyarıyor: Bu Besinleri Böyle Tüketmeyin" konusunu işledik. Meğer ıspanağı ısıtmaktan balı sıcak çaya atmaya kadar ne çok hata yapıyormuşuz. Ben Bursa'daki evimde artık çayı yemekten hemen sonra içmeyi bıraktım, demir seviyem resmen düzeldi...
  16. okutan

Sizin "Ayağa Kaldıran" Soğuk Algınlığı Kürünüz Nedir?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Soğuk Algınlığına İyi Gelen Doğal Karışımlar" rehberini paylaştık. Kışın ortasında o bitmek bilmeyen halsizliğe karşı doğal silahlarımız var. Ben Bursa'daki mutfağımda sarımsağı balla karıştırıp bekletiyorum, tadı biraz sert ama etkisi muazzam! Sizin...
  17. okutan

Sizin "Hasta Olmam" Dediğiniz Gizli Bağışıklık Kürünüz Nedir?

Selamlar dostlar! Bugün blogda "Bağışıklığı Destekleyen 10 Doğal Besin" rehberini paylaştık. Kış kapıda, surları güçlendirmek lazım. Ben Bursa'daki evimde ne zaman kendimi kırgın hissetsem hemen ballı, zencefilli, taze limonlu bir karışım yapıyorum; resmen ayağa kaldırıyor. Sizin "beni asla...
  18. okutan

Sabah Uyandığınızda İlk Ne İçiyorsunuz?

Merhaba dostlar! Bugün blogda "Sabah Aç Karnına Tüketilen Besinlerin Etkisi" konusunu masaya yatırdık. Uyandığımız an vücuda ne verdiğimiz çok kritik. Ben Bursa'daki evimde klasikçiyim; önce bir büyük bardak ılık su, arkasından bir kaşık sızma zeytinyağı. Kendimi resmen resetlenmiş...
  19. okutan

Mutfağınızdaki "Gizli Kahraman" Besin Hangisi?

Merhaba toprak dostları! Bugün blogda "Her Gün Tüketilen Ama Faydası Bilinmeyen Besinler" üzerine çok ilginç bir rehber paylaştık. Soğan, maydanoz, limon kabuğu... Meğer neler kaçırıyormuşuz! Ben Bursa'daki evimde artık limonun kabuğunu bile atmıyorum, salatalara rendeliyorum. Tadı efsane...
  20. okutan

Vücudu Yenileyen Bu 7 Besinden Hangisini Günlük Tüketiyorsunuz?

Selamlar toprak dostları! Bugün blogda "Bu 7 Besin Vücudu Adeta Yeniliyor" rehberini paylaştık. Bazı gıdalar resmen vücudun servis bakımını yapıyor. Ben Bursa'daki kahvaltılarımda mutlaka 2 tam ceviz ve bir miktar ev yoğurdu tüketiyorum, farkı gün boyu hissediyorum. Sizin "vazgeçilmez...
Geri