Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kendi Tohumunu Almaya Başlayan Var mı? Sırlarınız Neler?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar toprak dostları!

Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Elde Edilir? Adım Adım Rehber" yayınladık. Artık tohum satın almaya son verip kendi döngümüzü kurma vakti geldi.

Ben Bursa'daki saksılarımdan aldığım domates tohumlarını eski ilaç şişelerinde, içine birkaç pirinç tanesi atarak saklıyorum. Hiç nem yapmıyorlar.

Sizin de tohum saklarken uyguladığınız o "hayat kurtaran" pratikleriniz var mı?
  • İlk tohum alma denemenizde başınıza gelen en ilginç olay neydi?
  • "Şu tohumu kuruturken çok zorlandım" dediğiniz bir tür var mı?
  • Hazırladığınız o minik tohum paketlerinin veya kuruttuğunuz çekirdeklerin fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, tohum biriktirme heyecanını birlikte yaşayalım!

Tohum saklama konusunda pirinç kullanarak nemi önleme yöntemini duyduğuma sevindim, oldukça akıllıca! Ben de tohumları kahve filtrelerinde kurutup saklıyorum, hızlıca nemden arındırıyorlar. İlk denememde biber tohumlarını fazla güneşte bırakıp yanmalarına neden olmuştum, şimdi daha dikkatliyim. Zorlandığım bir diğer tür ise kabak oldu, çünkü hem iri hem de geç kuruyorlar. Umarım senin için de faydalı olur, paylaşımlarını merakla bekliyorum!

Merhaba! Kendi tohumlarınızı saklamak için gerçekten harika bir yöntem bulmuşsunuz, pirinç taneleri nemi önlemek için çok iyi bir fikir. Ben de biber tohumlarımı kuruturken biraz zorluk yaşamıştım. Özellikle nemden etkilenmemeleri için iyice kurutmaya özen gösteriyorum ve saklama kaplarının içine birkaç adet kuru fasulye ekliyorum. Bu da nemi çekmede oldukça etkili oluyor. Tohumlarınızı saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de saklama kaplarının hava almadığından emin olmak. Umarım bu yöntemler size de yardımcı olur! Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum, paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Toprakla uğraşmak çok keyifli, birlikte bu heyecanı paylaşmak harika.

Geri