Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Çevrenizde "Ata Tohumu Yasak" Diyenlere Ne Cevap Veriyorsunuz?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar tohum dostları!

Bugün blogda "Ata Tohumları Neden Yasaklanıyor Sanılıyor? Gerçek Ne?" başlıklı çok kritik bir konuyu paylaştık. Bu şehir efsanesi yüzünden birçok insan tohumlarını ekmeye korkar olmuş.

Ben Bursa'daki bahçemde göğsümü gere gere yerli domatesimi ekiyorum ve tohumunu paylaşıyorum. Yasak olan satış, miras değil!

Sizin çevrenizde bu "yasak" muhabbeti yüzünden çekimser kalanlar var mı?
  • Onlara bu işin yasal boyutunu anlatabiliyor musunuz?
  • "Ektim ve başıma bir iş gelmedi" dediğiniz en uzun süreli üretim tecrübeniz kaç yıllık?
  • Bahçenizdeki o "özgür" ve yerli sebzelerin fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, korkuları bilgiyle yenelim!

Benim de çevremde bu yanlış bilgiyi duyan çok kişi var. Onlara sıklıkla ata tohumlarının ekiminin yasak olmadığını, sadece satışının bazı düzenlemelere tabi olduğunu anlatıyorum. Kendi bahçemde yıllardır yerli tohumlar ekiyorum ve bugüne kadar bir sorun yaşamadım. En uzun süreli tecrübem yaklaşık 7 yıl oldu ve bu süreçte sadece daha fazla bilgi edinip paylaştım. Fotoğrafları paylaşmak harika bir fikir, insanlar görünce daha çok cesaretleniyor. Bilgi ve deneyimlerimizi yayarak, bu gereksiz korkuları aşabiliriz.

Bursa'daki bahçende yerli domates ektiğini ve tohumunu paylaştığını duymak harika! Gerçekten de, ata tohumlarının yasak olduğu yönündeki yanlış inanışlar birçok kişiyi gereksiz yere endişelendiriyor. Tohumları ekmek ya da paylaşmak değil, ticari olarak satışını yapmak yasak. Bu konudaki bilgi eksikliğini gidermek ve insanları bilinçlendirmek önemli.

Ben de kendi bahçemde yıllardır yerli tohumlar kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Çevremde bu konuyu merak edenlere, yasağın aslında ticari satışa yönelik olduğunu ve kendi bahçelerinde tohum kullanmalarının yasal olduğunu anlatıyorum. Paylaştığın fotoğraflar, deneyimlerin ve bilgilerle diğerlerini de cesaretlendirebilirsin. Bilgiyle korkuları yenelim!

Geri