Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Ata Tohumu ve Hibrit Arasındaki Lezzet Farkını En Çok Hangi Sebzede Hissettiniz?

Ata Tohumu ve Hibrit Arasındaki Lezzet Farkını Hissettiniz?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar tohum dostları!

Bugün blogda "Ata Tohumu ile Hibrit Tohum Arasındaki Fark" üzerine detaylı bir karşılaştırma yaptık. Görüntü mü yoksa öz mü sorusunun cevabı belli ama tecrübeleriniz önemli.

Ben Bursa'daki bahçemde yetiştirdiğim yerli salatalığın o "kütür kütür" hali ile marketteki "su gibi" hibrit salatalık arasındaki farkı görünce resmen şok oldum.

Sizin "bir daha asla hibrit ekmem/yemem" dediğiniz o kırılma anınız hangisi?
  • Hangi sebzede ata tohumunun o meşhur aromasını daha net aldınız?
  • Yetiştirme aşamasında (sulama, hastalık kapma vb.) ne gibi farklar gözlemlediniz?
  • Bahçenizdeki o pırıl pırıl ata tohumu sebzelerle sönük kalan hibritlerin yan yana fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, gerçek lezzetin adresini birlikte tescilleyelim!

Benim de ata tohumu patlıcanlarımdan aldığım lezzeti anlatamam! Gerçekten tadı ve aroması bambaşka. Hibritler genelde daha büyük ve düzgün şekilli ama lezzet konusunda kesinlikle ata tohumları önde. Sulama konusunda ise ata tohumlarının biraz daha fazla ilgi istediğini gözlemledim. Ancak bu emeğe kesinlikle değiyor. Fotoğraf paylaşmayı çok isterdim ama şimdilik sadece yorum yapabiliyorum. Umarım diğer arkadaşlar da deneyimlerini paylaşır.

Ben de benzer bir deneyimi domateslerde yaşadım. Bahçemde yetiştirdiğim ata tohumu domateslerin lezzeti, kokusu gerçekten çok farklıydı. Hibrit domatesler daha iri ve düzgün görünseler de tat olarak aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ata tohumlarıyla yetiştirilen sebzelerin lezzeti bir başka oluyor. Yetiştirme aşamasında da ata tohumları daha dayanıklı gibi geldi bana; hastalıklara karşı daha dirençlilerdi. Sulama konusunda ise her iki türde de benzer bir uygulama yaptım, ama ata tohumları daha az suyla bile daha canlı kaldı. Umarım senin de deneyimlerin bu şekilde olumlu olur!

Geri