Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. Kudret

Aşılama Bıçağı Seçimi: Çelik Sertliği Ve Keskinlik Dayanımı Neden Önemli?

Aşılama bıçağı seçimi, zanaatkârın elindeki sır gibi bir şeydir. Herkes bilmez, bilen de söylemez hani. Çelik sertliği meselesine gelecek olursak, bu işin piri olanlar der ki, çeliğin sertliği, bıçağın ruhudur. Eline aldığında hissedersin, bir ağırlık, bir sağlamlık... Çelik sertliği, bıçağın...
  2. Kudret

Budama Testeresinde Diş Yapısı: Taze Dal Ve Kuru Dal İçin Hangi Testere?

Budama testeresi alırken, diş yapısının ne kadar önemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Taze dal için ayrı, kuru dal için ayrı bir testere mi var? Evet, var. Her biri kendi görevine uygun tasarlanmış, adeta birer cerrah hassasiyetinde. Taze dallar için ince dişli, keskin kenarlı testereler daha...
  3. Kudret

Bahçe Aletleri İçin Askı Sistemi: Garajda Yer Kazandıran Pratik Çözümler

Bize bir garaj verin, size bir dünya yaratalım. Her sabah uyanıp garaja adım attığınızda, o karmaşanın içinde kaybolmak yerine, düzenin getirdiği huzuru hayal edin. Bahçe aletleri, hani şu bazen nerede olduklarını unuttuğumuz, bazen de ararken hayıflandığımız aletler var ya... İşte onları askı...
  4. Kudret

Bahçe Aletlerinde Pas Sökme: Wd-40 Mı Yoksa Ev Yapımı Karışımlar Mı?

Bahçedeki aletlerinizi elinize aldığınızda, üzerini kaplamış o inatçı pas tabakasıyla karşılaşmak ne kadar sinir bozucu olabilir, değil mi? Evet, kimse paslı bir kürekle toprağı kazmak istemez. İşte o noktada, çoğumuzun aklına hemen WD-40 gelir. Ancak, evdeki malzemelerle pası çözmek de mümkün...
  5. Kudret

Bitkilerim Neden Sararıyor? Topraksız Tarımda Besin Eksikliği Belirtileri

Bitkilerinizin yaprakları mı sararıyor? Hay Allah, insanın içi cız ediyor. Hele bir de topraksız tarım yapıyorsanız, bir anlam verememek kaçınılmaz oluyor. Besin eksikliği mi dersiniz, başka bir şey mi, anlamak zor. Ama merak etmeyin, işin içinden çıkmak o kadar da zor değil. Biraz inceleyelim...
  6. Kudret

Tohum Ekerken Derinlik Ayarı: Hangi Tohum Kaç Santim Gömülmeli?

Sabahın erken saatleri... Bahçeye çıkmışsın, elinde bir avuç tohum. Hava mis gibi, kuşlar cıvıldıyor. Toprak seni çağırıyor adeta. Ama dur bakalım, her tohumu aynı derinliğe mi ekeceksin? Ah, işte burası önemli! Kimileri der ki, "Tohumun boyunun iki katı kadar derine gömülmeli." Ama bu işin bir...
  7. Kudret

Yumurta Kabuklarını Un Gibi Öğütüp Saksıya Dökmek: Kalsiyum Patlaması

Hiç düşündünüz mü, mutfakta her gün elimizin altından geçen o yumurta kabukları aslında ne kadar değerli bir hazine? Çöpe atmak yerine saksılara döndürsek, bitkilerimize bir kalsiyum ziyafeti çeksek ne olur? Evet, doğru duydunuz; yumurta kabuklarını un gibi öğütüp saksıya dökmek, bitkileriniz...
  8. Kudret

Tohum Takasında Kargo Ücreti Sorunu: Ortak Gönderim Yapan Var Mı?

Şimdi bir düşün, bahçene yeni tohumlar eklemek istiyorsun ama işin içine kargo girince bir duraksıyorsun değil mi? Tohum takası yapmak harika bir şey, hem çeşitlilik kazandırıyor hem de doğayla bağ kurmamıza yardımcı oluyor. Ancak, şu kargo ücreti konusu, vallahi can sıkıcı. Her seferinde aynı...
  9. Kudret

Hobi Bahçesi Ortak Alan Kullanımı: Komşularla Tohum Ve Bilgi Takası

Hobi bahçelerinde vakit geçirirken, komşularla tohum ve bilgi takası yapmak kadar keyifli bir şey var mı? Bahçemde çalışırken sık sık etraftan gelen "Abi bu tohum nereden?" sorusuyla karşılaştım. İşte o an, sohbet başlıyor. Sohbetler, bilgi alışverişine dönüştüğünde ise değmeyin keyfime...
  10. Kudret

Mutfak Gideri Tıkanıklığına Doğal Çözüm: Kimyasal Kullanmadan Temizlik

Mutfak giderim tıkanınca, önce bir panikledim. Kimyasal dökeyim mi, yoksa doğal yöntemlerle mi deneyeyim diye düşündüm. Kimyasallar bir yana, doğal yöntemlerle başlamak daha cazip geldi. Elde ne varsa, onunla başlamak bazen en iyi çözüm oluyor. Evet, sirke ve karbonattan bahsediyorum. İnanılmaz...
  11. Kudret

Hasat Edilen Ürünlerde Saha Isısını Düşürme: Ön Soğutma Deneyimlerim

Hasat mevsimi geldiğinde, tarlada koşturmak, ürünleri toplamak bir yana, onları en iyi şekilde saklamak da ayrı bir telaş. Biliyor musunuz, topladığımız ürünlerin tazeliğini koruması için ön soğutma denen bir yöntem var. İşte bu yöntem, benim en büyük kurtarıcım oldu diyebilirim. Başta biraz...
  12. Kudret

Bitkilerde Allelopatik Etki: Aromatik Otların Diğer Sebzelere Zararı

Bahçede çeşit çeşit sebze yetiştiriyorum. Ama bir gün fark ettim ki, aromatik otlarım diğer sebzelerime biraz haksızlık ediyor gibi. Hani şu güzel kokulu, yemeklere tat katan otlar var ya; fesleğen, nane, kekik... İşte o otlar, bazen sebzelerle aralarına mesafe koyma derdine düşebilir. Peki, bu...
  13. Kudret

Hasat Şenliği Hazırlıkları: Ürünlerinizi Sergileme Ve Paylaşma Kültürü

Gün batarken toprakla yoğrulmuş ellerinizin emeği olan ürünleri düşünün. Her bir sebzenin, meyvenin hikayesi var. Kimisi güneşin kavurduğu sıcak günlerde can bulmuş, kimisi serin sabahların çiğiyle serpilmiş. Her biri ayrı bir anı, ayrı bir emek barındırıyor. O hasat zamanı geldi mi, içinizde...
  14. Kudret

Hobi Bahçesinde İlk Hasat Heyecanı: Yetiştirdiğim En Lezzetli Sebzeler

Sabahın ilk ışıklarıyla bahçeye adım attığımda, içimdeki heyecanı tarif etmek zor... Kendi ellerimle yetiştirdiğim sebzeleri toplamak, bambaşka bir his. Hele ilk kez deniyorsanız, o his... Bambaşka. Domatesler, ne kadar da kırmızı ve dolgun görünüyorlar! Günlerdir sabırsızlıkla beklediğim an...
  15. Kudret

Ev Yapımı Yapışkan Tuzaklar: Sarı Ve Mavi Kartlarla Zararlı Takibi

Bahçenin huzurlu atmosferinde bir anda beliren davetsiz misafirler... Küçücük zararlılar, koca bir emeği hiç eder mi? Vallahi billahi eder. İşte o an devreye giren ev yapımı yapışkan tuzaklar. Sarı ve mavi kartlar, zararlı böceklerin korkulu rüyası. Hem doğal hem etkili. Peki, gerçekten işe...
  16. Kudret

Bentonit Ve Kil Minerali: Kumlu Toprakları Zenginleştirme Stratejileri

Kumlu topraklar, her bahçıvanın ve çiftçinin baş belasıdır. Bunu bilmeyen var mı? Su tutma kapasitesi sıfır, besin maddeleri ise adeta buharlaşıp gidiyor. İşte tam bu noktada bentonit ve kil minerali devreye giriyor. Kumlu toprakları zenginleştirmek mi istiyorsun? Bentonit ve kil minerali ile...
  17. Kudret

Besin Eriyiklerinde Çökelme Sorunu: Gübreleri Karıştırırken Yapılan Hatalar

Besin eriyiklerinde çökelme sorunu, pek çok tarım meraklısının başını ağrıtmış bir mesele. Hani şu gübreleri karıştırırken bir türlü istediğin sonucu alamazsın ya, işte o durum! Her şey tamam gibi görünürken, bir bakmışsın, dibe çöken bir tortu seni karşılıyor. Peki, bu neden olur? Çoğu zaman...
  18. Kudret

Merhaba Nalan İst! Solucan Gübresi Üretimi rehberinize yanıt verdim, evde organik gübre...

Merhaba Nalan İst! Solucan Gübresi Üretimi rehberinize yanıt verdim, evde organik gübre hazırlama konusunda harika bilgiler paylaştınız! 🌱
  19. Kudret

Solucan Gübresi Üretimi: Evde Kendi Organik Gübrenizi Hazırlama Rehberi

Birçok kişi için solucan gübresi üretimi gerçekten heyecan verici bir süreç olabilir. Kendi organik gübrenizi üretme düşüncesi kulağa oldukça cazip geliyor. Solucanların bu sihirli dönüşümü nasıl gerçekleştirdiğini izlemek hem eğitici hem de tatmin edici bir deneyim sunabilir. Üstelik, bu...
Geri