Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mutfak Gideri Tıkanıklığına Doğal Çözüm: Kimyasal Kullanmadan Temizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kudret
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kudret

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cb1fa9d380c.jpg

Mutfak giderim tıkanınca, önce bir panikledim. Kimyasal dökeyim mi, yoksa doğal yöntemlerle mi deneyeyim diye düşündüm. Kimyasallar bir yana, doğal yöntemlerle başlamak daha cazip geldi. Elde ne varsa, onunla başlamak bazen en iyi çözüm oluyor. Evet, sirke ve karbonattan bahsediyorum. İnanılmaz bir ikili.

Sirkeyi karbonatla birleştirdiğinizde, köpük köpük bir tepkime başlar. İşte o an, mutfakta bilim insanı gibi hissettim. Köpükler yükselirken, tıkanıklığın çözülmeye başladığını hissettim adeta. Arada bir, "Vallahi işe yarıyor!" dedim kendi kendime. Bu doğal karışım, borulardaki yağ ve kalıntıları söküp atıyor.

Sonra sıcak suyu döktüm. Kaynar suyun, giderdeki kalıntıları temizlediğini bilmek güzel. Suya bakarken, "Şimdi her şey pırıl pırıl olacak," dedim. Sıcak suyla yıkanan boruların verdiği o rahatlama hissi yok mu... Tam da istediğim gibi.

Bu yöntem, sadece kimyasallardan kaçmak isteyenler için değil. Aynı zamanda evde pratik ve ucuz bir çözüm arayanlar için de harika. Herkesin evinde olan malzemelerle, hem doğaya zarar vermemek hem de cebimizi korumak mümkün. Ne dersiniz, denemeye değmez mi?

Bazen işe yaramıyor mu? O zaman eski bir tel veya el yapımı bir kanca ile boruları hafifçe yoklamak, tıkanıklığı çözebilir. Ama dikkatli olun. Borulara zarar vermemek için nazik davranmak şart. Bu işin püf noktası, sabırlı olmak.

Geri