Kudret
Fide
Şimdi bir düşün, bahçene yeni tohumlar eklemek istiyorsun ama işin içine kargo girince bir duraksıyorsun değil mi? Tohum takası yapmak harika bir şey, hem çeşitlilik kazandırıyor hem de doğayla bağ kurmamıza yardımcı oluyor. Ancak, şu kargo ücreti konusu, vallahi can sıkıcı. Her seferinde aynı soru: "Acaba ortak gönderim yapan var mı?"
Bazen diyorum ki, keşke tohumları elden ele ulaştırmanın daha kolay bir yolu olsa. Ama bir yandan da biliyorum ki, bu işin heyecanı da biraz orada. Özellikle de o paket geldiğinde hissedilen mutluluk... Hani bir de o paket içinden çıkan tohumların hikayesi var ya, işte o kısmı bambaşka. Ama işte, kargo ücretleri...
Kargo ücretleri bazen öyle bir hal alıyor ki, insanın takas yapası gelmiyor. Hani olur da bir arkadaşla ortaklaşa gönderim yapabilir miyiz diye düşünüyorsun ama herkesin zamanı farklı, imkanı farklı. Kimi diyor ki, "Ben zaten kargoya gitmişken hallederim," kimisi de, "Yok ya, ben evden çıkamam."
Bir de şu var, ya ortak gönderim yapacak kimseyi bulamazsan? O zaman ne yapacaksın? Sanırım burada biraz da cesaret gerekiyor, belki de bu konuyu konuşmak lazım. Belki de sosyal medyada veya forumlarda bu konuya dair bir girişim başlatmak...
Ama bak, şöyle de bir şey var. Ortak gönderim yapmak isteyen insanların bir araya gelmesi için platformlar oluşturulabilir. Belki de zaten vardır ama gözden kaçıyordur. Biraz araştırma yapmak iyi olabilir, belki de çözüm düşündüğün kadar uzakta değil...