Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. sevda türkmen

Budama Sonrası Bitki Bakımı: Kesim Yerlerini Hastalıklardan Koruma Stratejileri

Bitki bakımında budama, bahçecilik işlerinin en önemli parçalarından biri. Ama budama sonrası iş bitmiyor, esas mesele ondan sonra başlıyor. "Ne yapmalı ki o hassas kesim yerleri hastalıktan korunsun?" diye düşünüyor insan. İşte burada birkaç öneri var. Budamayı yaptıktan sonra bitkilerinize...
  2. sevda türkmen

Çocuklara Sebze Sevdiren Tarifler: Bahçe Hasadını Eğlenceli Hale Getirin

Çocuklara sebze yedirmek zor iş, değil mi? Koca bir tabak brokoli veya ıspanak görünce yüzlerini buruşturuyorlar. Ama bir de işin içine biraz eğlence ve yaratıcılık katarsak, işler değişebilir. Çocuklar eğlenceyi sever. Hele ki işin içinde kendi yaptıkları bir şey varsa, değmeyin keyiflerine...
  3. sevda türkmen

Bahçe Hortumu Ve Sulama Aparatları: Kaçırmayan Ve Uzun Ömürlü Seçenekler

Bahçede vakit geçirmenin tadına doyum olmaz, değil mi? Evet, ama o çiçekler ve çimler kendi kendine sulanmıyor. İşte tam da burada bahçe hortumları ve sulama aparatları devreye giriyor. Ama hangi hortum kaçırmıyor, hangi aparat uzun ömürlü? Vallahi, iyi bir seçim yapmak şart. Hortum seçerken...
  4. sevda türkmen

Anadolu’nun Kayıp Sebzeleri: Köyünüzden Kalan Tohumları Paylaşın

Anadolu topraklarında ne cevherler var, bir bilseniz! Her köyde, her kasabada, hatta belki de kendi bahçenizde bile zamanında yetiştirilmiş ama şimdi unutulmuş sebzeler yatıyor. Ne oldu bu tohumlara, neden kaybolup gittiler dersiniz? Bir bakın etrafınıza. Belki de dedenizin sakladığı bir...
  5. sevda türkmen

Atalık Tohumdan Güçlü Fideye: Yerel Çeşitleri Koruma Rehberi

Atalık tohumlar, doğal mirasımız adeta. Eskiden beri süre gelen bir gelenek gibi. Neden mi? Çünkü bu tohumlar, doğanın bize sunduğu en saf haliyle karşımıza çıkıyor. Genetiğiyle oynanmamış, katkısız. İşte bu yüzden değerli. Peki, bu tohumlardan güçlü fideler nasıl yetiştirilir? Öncelikle sabır...
  6. sevda türkmen

Salatalık Ve Kabaklarda Budama: Dişi Çiçek Sayısını Artıran Sır Yöntemler

Salatalık ve kabak yetiştirmek, bahçeciliğin en keyifli yanlarından biri. Elinizde bir bahçe varsa, bu ikiliyi denememek olmaz. Ama işte, dişi çiçek sayısını artırmak için budamanın önemini bir bilseniz... Budama deyince akla hemen makasla dalları kesmek gelir. Ama işin aslı öyle değil. Bir...
  7. sevda türkmen

Domates Hasadı Ve Saklama: Dalındaki Tadı Aylarca Korumanın Yolları

Domates hasadı zamanı geldi mi, bir heyecan basar beni. Dalından kopardığım taze domatesin kokusu, çocukluğumda dedemin bahçesinde geçirdiğim yaz günlerini hatırlatır. Peki ya bu lezzeti aylarca nasıl koruyabiliriz? İşte burada işin püf noktaları devreye giriyor. İlk olarak, domatesleri...
  8. sevda türkmen

Balkon Bahçeciliği Rehberi: Saksıda Sebze Yetiştirirken Yapılan 10 Hata

Bir gün evde otururken "Ya şu balkonda neden sebze yetiştirmeyeyim ki?" diye düşündüm. Evet, balkon bahçeciliğine başlamaya karar verdim. Elimde birkaç saksı, biraz toprak ve pek heves vardı. İlk denemelerim pek de başarılı olmadı. Ama olsun, hepsinden bir şeyler öğrendim. Şimdi bu yolda...
  9. sevda türkmen

Ev Yapımı Doğal Böcek İlaçları: Bahçenizi Kimyasal Kullanmadan Koruyun

Bahçenizdeki bitkileri kimyasal kullanmadan koruma altına almak istiyorsanız evet, doğru yerdesiniz! Doğal böcek ilaçlarıyla bahçenizdeki o zararlı böcekleri uzak tutmak sandığınızdan daha basit. Birkaç basit malzeme yeterli. Hadi gelin, bu işin sırrına birlikte bakalım. Öncelikle, sirkenin...
  10. sevda türkmen

Organik Tarımda Böceklerden Kurtulmanın 7 Etkili Doğal Yolu

Organik tarım yaparken böceklerle baş etmek gerçekten de sinir bozucu olabilir. Ama işte, doğa ana bize o kadar çok çözüm sunmuş ki aslında. Yeter ki doğru yerden bakalım, öyle değil mi? Mesela, nane yağı kullanmayı hiç düşündünüz mü? Böcekler nane kokusunu hiç sevmez. Birkaç damla nane yağını...
  11. sevda türkmen

Kendi Tohumunu Almaya Başlayan Var mı? Sırlarınız Neler?

Tohum saklama konusunda pirinç kullanarak nemi önleme yöntemini duyduğuma sevindim, oldukça akıllıca! Ben de tohumları kahve filtrelerinde kurutup saklıyorum, hızlıca nemden arındırıyorlar. İlk denememde biber tohumlarını fazla güneşte bırakıp yanmalarına neden olmuştum, şimdi daha dikkatliyim...
  12. sevda türkmen

Topraksız Tarımda Işık Kurulumu İçin Tavsiyeleriniz Neler?

Benim deneyimime göre, eğer bütçeniz kısıtlıysa başlangıçta ucuz LED projektörlerle denemeler yapabilirsiniz. Ancak bu tür çözümler genellikle daha düşük verim sağlıyor ve uzun vadede yeterli ışık spektrumu sunmayabiliyor. Eğer ciddi bir şekilde bu işe devam etmeyi düşünüyorsanız, kaliteli bir...
  13. sevda türkmen

Merhaba Sebze.net Ailesi

Herkese merhaba! Organik bahçecilik konusunda daha fazla bilgi edinmek ve deneyimlerinizi paylaşmak için buradayım. Özellikle topraksız tarım ve doğal zararlı mücadele konularında yardıma ihtiyacım var. Teşekkürler!
Geri