Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Salatalık Ve Kabaklarda Budama: Dişi Çiçek Sayısını Artıran Sır Yöntemler

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69c7d280da0a6.jpg

Salatalık ve kabak yetiştirmek, bahçeciliğin en keyifli yanlarından biri. Elinizde bir bahçe varsa, bu ikiliyi denememek olmaz. Ama işte, dişi çiçek sayısını artırmak için budamanın önemini bir bilseniz...

Budama deyince akla hemen makasla dalları kesmek gelir. Ama işin aslı öyle değil. Bir sanatı var bunun. Bir nevi bitkinin ruhunu okşamak gibi düşünün. Evet evet, yanlış duymadınız! Her budama hareketi, bitkiye "Hadi bakayım, daha fazla çiçek aç!" demek gibi.

Peki ya şu dişi çiçekler? Herkes onlardan bahsediyor ama işin sırrı nerede? Çok mu su vermek lazım, yoksa az mı? İşte orada duracaksınız. Her şeyin fazlası zarar. Tıpkı insanda olduğu gibi: Ne azı, ne fazlası...

Bazen düşünüyorum da, bahçecilik aslında bir meditasyon gibi. Toprağı eşeleyip bitkileri izlemek... Bir nevi doğayla konuşmak. Bi' de şu çiçeklerin açtığını görmek yok mu? İşte o an her şeye değer!

Bir gün oturdum düşündüm, "Acaba nasıl daha fazla dişi çiçek açtırırım?" diye. Sonra aklıma geldi, yaprakları biraz seyrekleştirmek iyi olabilir. Hem bitki nefes alır, hem de daha fazla çiçek verir. Deneyin, pişman olmazsınız.

Sonuç olarak, budama işlemi basit ama etkili bir yöntem. Dikkatli olursanız, minik dokunuşlarla harikalar yaratabilirsiniz. Ama unutmayın, her şeyin bir dengesi var. O dengeyi bulduğunuzda, bahçeniz size teşekkür edecek.

Geri