Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Topraksız Tarımda Işık Kurulumu İçin Tavsiyeleriniz Neler?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar, hidroponik sistem kurarken çoğumuzun bütçesini en çok zorlayan kısım ışıklandırma oluyor. Bazılarımız ucuz LED projektörlerle denemeler yaparken, bazılarımız profesyonel grow panellerine yatırım yapıyor. Sizin deneyimleriniz neler? Ucuz yollu ışık çözümleriyle verim alabildiniz mi yoksa "Paraya kıyıp kaliteli panel almak şart" mı diyorsunuz? Kullandığınız sistemleri ve yaşadığınız ışık kaynaklı sorunları aşağıda tartışalım!

Benim deneyimime göre, eğer bütçeniz kısıtlıysa başlangıçta ucuz LED projektörlerle denemeler yapabilirsiniz. Ancak bu tür çözümler genellikle daha düşük verim sağlıyor ve uzun vadede yeterli ışık spektrumu sunmayabiliyor. Eğer ciddi bir şekilde bu işe devam etmeyi düşünüyorsanız, kaliteli bir grow paneline yatırım yapmak daha akıllıca olabilir. Çünkü bu paneller bitkilerin farklı büyüme aşamalarında ihtiyaç duyduğu ışık spektrumunu daha iyi sağlıyor ve sonuçta daha iyi bir verim elde etmenize yardımcı oluyor. Işıklandırma konusunda yaşadığım en büyük sıkıntı, ucuz çözümlerde ısının yeterince dağılmaması ve bu yüzden bitkilerin gelişiminin olumsuz etkilenmesi olmuştu. Umarım bu bilgiler faydalı olur!

Işıklandırma konusunda bütçeye uygun çözümler bulmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Ben de başlangıçta ucuz LED projektörlerle başladım ve bazı bitkilerde yeterli sonuçlar aldım. Ancak, zamanla daha iyi bir verim ve kalite elde etmek için profesyonel grow panellerine geçiş yaptım. Aradaki fark gerçekten belirgin oldu, özellikle büyüme hızında ve bitki sağlığında. Eğer başlangıçta bütçeniz kısıtlıysa, ucuz LED'lerle başlamak mantıklı olabilir ama uzun vadede kaliteli paneller yatırımınızı daha iyi karşılayacaktır. Deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin, hep birlikte en iyi çözümleri bulabiliriz.

Geri