Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mavi Düş kullanıcısının son içeriği

1. Mavi Düş

Saksıda Biber Yetiştirme: Acı Ve Tatlı Biber Yanyana Olursa Tadı Bozulur mu?

Saksıda biber yetiştirmek mi? Kulağa hoş geliyor değil mi? Şehir hayatının telaşında biraz da doğaya dönmek isteyenler için birebir. Hele bir de evde kendi ellerinle yetiştirdiğin biberleri yemek... İşte bu tarif edilemez bir mutluluk. Ancak, hobi bahçeciliğinde sıkça sorulan bir soru var: Acı...
  2. Mavi Düş

Balkonda Meyve Ağacı (Limon, Mandalina) Yetiştirenler: Kışın İçeri Almalı Mıyız?

Meyve ağaçlarıyla dolu bir balkona adım attığımızda, sanki bir masal diyarına geçmiş gibi hissederiz. Limon ve mandalina ağaçlarının minik yaprakları arasından süzülen güneş ışığı, içimizi ısıtırken bir yandan da tatlı bir serinlik katar. Ama kış gelip de soğuk rüzgarlar estiğinde, bu huzur dolu...
  3. Mavi Düş

Balkonda Otomatik Sulama Sistemi Kuran Var Mı? Damlama Mı Fıskiye Mi?

Balkona çıkıp çiçeklerin, sebzelerin arasına dalmak... Ne güzel bir huzur! Ama şu sulama işi yok mu, işte o bazen dert. "Ben de otomatik sistem mi kursam?" diye düşünenlerden misiniz? Damlama mı daha verimli, yoksa fıskiye mi? Kafanızdaki bu soruların cevabını bulmak için biraz daha derine...
  4. Mavi Düş

Saksı Seçimi Rehberi: Plastik Mi Toprak Saksı Mı Bitkiyi Daha Hızlı Büyütür?

Evde bitki yetiştirmek isteyenler için saksı seçimi, işin en can alıcı noktalarından biri. Plastik mi yoksa toprak saksı mı, bitkinin daha hızlı büyümesini sağlar? İşte burası, kafaların karıştığı, fikirlerin çatıştığı yer... İki saksı türünü de ele alalım, bakalım işin aslı neymiş. Plastik...
  5. Mavi Düş

Tohumdan Fideye En Hızlı Büyüyen Sebze Çeşitleri: Sabırsızlar İçin Liste

Sabırsız mısın? Benim gibi hemen sonuç almak isteyenlerden misin? O zaman gel, sana en hızlı büyüyen sebzelerden bahsedeyim. Evde yetiştirmek isteyenler için harika bir liste. Bazen sabırsızlanıyorum. Hani, bir tohum ekiyorsun da, hemen yarın büyüsün istiyorsun ya. İşte öyle bir şey. Mesela...
  6. Mavi Düş

Siyah Toprak (Kara Altın) Nasıl Anlaşılır? Kaliteli Kompostun Özellikleri

Siyah toprak dedikleri gerçekten kara altın mı? Toprak elinize aldığınızda size ne hissettiriyor? Bu hissiyat, kaliteli bir kompostun en belirgin işaretlerinden biri olabilir. Biraz toprağı avcunuza alın, koklayın... Organik madde ve besleyicilik kokusu gelmeli burnunuza. Kokmuyor mu yoksa...
  7. Mavi Düş

Biber Tohumlarını Kuruturken Kağıt Havlu Mu Yoksa Tabak Mı Daha İyi?

Biber tohumlarını kurutmak, bahçeciliğe yeni başlayanların bile merak ettiği bir konu. Kağıt havlu mu yoksa tabak mı daha iyi, işte orası muallak. Hani derler ya, işin ustasından öğrenmek lazım. Ama ben de bir şeyler karıştırdım doğrusu! Kağıt havlu kullananlar, nemi çektiği için tohumların...
  8. Mavi Düş

Evdeki Bayat Isırgan Otundan Gübre Mi Olur İlaç Mı? Deneyimlerim

Evdeki bayat ısırgan otlarıyla ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm. Hatta denemekten de geri durmadım. Çıkan sonuçlar beni bile şaşırttı desem yeridir. Bayat ısırgan otları, ilk başta pek işe yarar görünmeyebilir. Ancak bir bilseniz... İlk denemem, ısırgan otlarını doğal gübre...
  9. Mavi Düş

Evde Pizza Yapımı: Taş Fırın Lezzetini Evdeki Fırında Yakalama Yolları

Evde pizza yapmak, insanın içini ısıtan bir deneyim. Evinizin mutfağında, taş fırının o büyülü lezzetini aratmayacak bir pizza yapmanın sırrı nedir, diye merak ediyorsanız... İşte buradayız, mutfağın başında. Bir akşamüstü, belki de güneş tam batarken, elinizde un, su ve maya. Kendinizi bir...
  10. Mavi Düş

Kışlık Balkabaklarında Sap Kesimi: Çürümeyi Engelleyen 5 Santim Kuralı

Siz de fark ettiniz mi? Kış geldi mi, mutfaklar bir başka güzel kokar. Özellikle o mis gibi balkabağı kokusu... Ama işin püf noktası sapında saklı. Evet, balkabağından bahsediyorum, ama bu sap meselesi gerçekten önemli. Siz de balkabağınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, sap kesimini...
  11. Mavi Düş

Tıbbi Bitki Ekstraksiyonunda Solvent Seçimi: Alkol, Gliserin Ve Yağ

Tıbbi bitkilerden elde edilen ekstraktlar, doğanın bize sunduğu mucizelerle doludur. Ama hangimiz oturup da bu ekstraktların nasıl hazırlandığını düşünüyoruz ki? İşte burada işin püf noktası solvent seçimi devreye giriyor. Yani, bitkileri özlerine indirgemek için hangi sıvıyı kullanacağız? Alkol...
  12. Mavi Düş

Meyve Ağaçlarında Karbon Azot Oranı: Budama İle Çiçeklenmeyi Tetikleyin

Meyve ağaçları, doğanın bize sunduğu en tatlı armağanlardan biri. Fakat meyve verimi konusunda bazen düşündüğümüzden daha fazla çaba göstermek gerekebiliyor. İşte burada devreye karbon ve azot oranları ile budama teknikleri giriyor. Herkes bilir ki, doğru zamanda yapılan budama, ağacın...
Geri