Mavi Düş
Üye
Biber tohumlarını kurutmak, bahçeciliğe yeni başlayanların bile merak ettiği bir konu. Kağıt havlu mu yoksa tabak mı daha iyi, işte orası muallak. Hani derler ya, işin ustasından öğrenmek lazım. Ama ben de bir şeyler karıştırdım doğrusu!
Kağıt havlu kullananlar, nemi çektiği için tohumların daha hızlı kuruduğunu söylüyor. Gerçekten de, kağıt havlu nemi emiyor, bu kesin. Ama tabak da öyle bir düzenli duruyor ki masada, insana bir huzur veriyor. Peki, hangisi daha pratik dersiniz?
Tabak kullananlar ise, biber tohumlarının düzenli bir şekilde yayıldığını ve daha az yer kapladığını savunuyor. Haklı olabilirler, çünkü tabak düz bir yüzey sunuyor. Ama işte, kağıt havlu da böyle bir şirinlik yapıyor ki... Belki de ikisini birleştirmek lazım, kim bilir?
Abi, biber tohumu kurutmak aslında o kadar da zor değil ya. Biraz güneş, biraz sabır, biraz da sevgi yeterli. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, önemli olan onları iyi saklamak. Çünkü emeğinizin karşılığını almak gibisi var mı?
Sonuçta, tercih meselesi bu işler. Kağıt havlu mu, tabak mı... Herkesin kendi yöntemi var. Deneyin, görün, hangisi size uygun. Benim favorim galiba...