Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Tohumdan Fideye En Hızlı Büyüyen Sebze Çeşitleri: Sabırsızlar İçin Liste

Mavi Düş

Üye
Puanları 0
Çözümler 0
dezgo_8k_69cc6fc1ed04d.jpg

Sabırsız mısın? Benim gibi hemen sonuç almak isteyenlerden misin? O zaman gel, sana en hızlı büyüyen sebzelerden bahsedeyim. Evde yetiştirmek isteyenler için harika bir liste.

Bazen sabırsızlanıyorum. Hani, bir tohum ekiyorsun da, hemen yarın büyüsün istiyorsun ya. İşte öyle bir şey. Mesela, turp. Eker ekmez neredeyse başını topraktan çıkarıyor. "N'oluyoruz?" diyorsun, ama o kadar hızlı büyüyor ki...

Marul da öyle. Hele bir de doğru toprağı bulduysa, sorma gitsin. Bir bakmışsın, birkaç hafta içinde salata kasesinde yerini almış. İyi değil mi? Hem de taptaze.

Bir de bezelye var. Ne tatlı şeydir o. Bir bakmışsın, sarmaşık gibi çabucak uzamış. Sanki aceleyle bir yerlere yetişecekmiş gibi. Üstelik, hemen meyve vermeye de başlıyor.

Salatalık da hızlı. Toprakla buluştuktan sonra hızla büyüyenlerden. İnan bana, bir sabah kalkıp baktığında "bu kadar mı çabuk?" diyeceksin. Hızlı bir sonuç isteyenler için birebir.

Şimdi diyeceksin ki, "abi ya, başka neler var?" Havuç mesela. Tamam, belki yaprakları kadar hızlı değil ama kökleri çabuk gelişiyor. Biraz sabır, biraz da sevgiyle o bile hızlanıyor.

Yani, bu iş biraz da toprakla arandaki ilişkiye bakıyor. İyi bir toprak, güzel bir güneş ve biraz da su. İşte sana hızlı sonuç veren sebzeler. Denemesi bedava.

Geri