Mavi Düş
Üye
Evdeki bayat ısırgan otlarıyla ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm. Hatta denemekten de geri durmadım. Çıkan sonuçlar beni bile şaşırttı desem yeridir. Bayat ısırgan otları, ilk başta pek işe yarar görünmeyebilir. Ancak bir bilseniz...
İlk denemem, ısırgan otlarını doğal gübre olarak kullanmak üzerineydi. Bahçemdeki domateslere bir şans vermek istedim. Biraz su, biraz bayat ısırgan ve sabırla karıştırdım. Sonuç mu? Domatesler daha canlı ve parlak! Bu kadar basit olur mu dedim ama oldu.
Bir de ilaç olarak kullanmayı denedim, vallahi pek bir işe yaradı. Isırganın doğal antiseptik özellikleri olduğunu duymuştum. Ufak tefek cilt sorunları için hazırladığım karışımı denedim. İnanın, marketten aldığım pahalı kremlerden daha etkiliydi.
Arada bir de şöyle düşündüm: "Ya işe yaramazsa?" Ama denemeden bilemezsiniz ki. Her şeyde olduğu gibi biraz cesaret, biraz da deneme yanılma gerekiyor. Bak, bu da benim tavsiyem olsun.
Isırgan otunu kompost yapımında kullandım, evet. Bahçede bir köşede bu işi yapmaya başladım. İnanır mısınız, organik atıklarla birleşince harika bir karışım oldu. Toprak daha zengin, bitkiler daha mutlu.
Sonuç olarak, bu bayat ısırgan otlarıyla ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bir de bu yöntemleri deneyin. Hem ekonomik hem de çevre dostu. Kendi deneyimimden yola çıkarak diyorum ki: Bayat ısırganı çöpe atmayın, değerlendirin. Denemekten ne çıkacak ki?