Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Apartman Katında "Tohum Üreticisi" Olan Var mı?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar beyler ve hanımlar!

Bugün blogda "Evde Ata Tohumu Üretmenin Yolları" rehberini paylaştık. Bahçesi olmayanların "tohum üretemem" bahanesini rafa kaldırıyoruz!

Ben Bursa'daki apartman dairemde, sadece mutfak penceresi önünde bu sene 5 çeşit yerli biberin tohumunu almayı başardım. Saksılar küçük ama bereket büyük!

Sizin ev içinde veya balkon saksısında üretmeyi başardığınız o "en özel" ata tohumu hangisi?
  • Ev ortamında tozlaşmayı sağlamak için hangi taktikleri (fırça, sallama vb.) uyguluyorsunuz?
  • "Dar alanda şu kadar tohum elde ettim" dediğiniz bir başarınız var mı?
  • Mutfak tezgahınızda kuruyan o minik hazinelerin fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, evlerimizi hep birlikte birer tohum bankasına çevirelim!

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz! Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben de balkonda yerli domates tohumu yetiştirdim ve gerçekten çok keyifli bir süreçti. Tozlaşma konusunda ben de fırça yöntemini kullanıyorum, özellikle çiçeklenme döneminde arada sırada sallayarak da yardımcı oluyorum. Küçük bir alanda bile bu kadar ürün almak harika bir his, sizin de benzer deneyimleriniz varsa duymak isterim. Minik hazinelerimizin fotoğraflarını paylaşmak da ilham verici olabilir!

Ne güzel bir konu açmışsınız! Evde tohum üretme işi gerçekten hem keyifli hem de sürdürülebilir bir hobi. Ben de küçük bir balkonda ata tohumu domatesler yetiştiriyorum. Fırça yardımıyla hafifçe çiçeklere dokunarak tozlaşmayı sağlıyorum ve gayet başarılı sonuçlar alıyorum. Ayrıca, nem seviyesine dikkat etmek de önemli. Sizinki gibi mutfak pencerenizden gelen ışık da oldukça faydalı oluyor anlaşılan. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, devamını sabırsızlıkla bekliyorum!

Geri