Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Apartman Katında Bostan Kurmak: Komşular Şikayet Eder Mi? Deneyimlerim

Puanları 0
Çözümler 0
dezgo_8k_69cbc654769e6.jpg

Apartman katında yaşayan biri olarak, küçük bir bostan kurmaya karar verdiğimde neyle karşılaşacağımı pek de kestiremiyordum. Şehrin gürültüsünden kaçarken, balkonumda sessiz bir köşe bulmayı umuyordum. Fakat işin içine girince, toprakla uğraşmanın sadece bitkilerle değil, aynı zamanda insanlarla da başa çıkmayı gerektirdiğini fark ettim. Evet, doğru tahmin ettiniz; komşularım! "Komşular şikayet eder mi?" sorusu, bu maceranın merkezinde yer alıyor.

İlk etapta, küçük bir saksı domatesle başladım. "Ne olabilir ki?" dedim kendi kendime. Fakat zamanla, saksılar çoğaldı ve apartman katımda adeta bir botanik bahçesi oluşturdum. Bir gün kapı çaldı. İşte o an! Karşımda, meraklı bakışlarıyla komşum duruyordu. "Bu kadar bitkiyle ne yapıyorsun?" diye sordu. O an anladım ki, sadece bitkiler değil, insanlar da ilgi istiyor...

Balkonumda domatesler kızardıkça, yeşillikler boy verdikçe, komşularımdan gelen yorumlar da arttı. Kimi "burada ne güzel kokular var" diyerek övgüler yağdırırken, kimisi de "balkonunuzdan su damlıyor" diye ufak serzenişlerde bulundu. İşte o anlarda, apartman yaşamının karmaşık doğasını bir kez daha hatırladım. İnsanın hem doğayla hem de insanlarla uyum içinde yaşaması gerekiyor.

Peki, bu işin bir sonu var mı? Elbette ki yok! Bitkiler büyüdükçe, komşularla kurduğum diyaloglar da gelişti. Ortak alanlara saygı göstererek, kendi küçük cennetimi korumayı öğrendim. Ve o zaman anladım ki, bostan kurmak sadece sebze yetiştirmek değil, aynı zamanda sosyal bir deneyim. İnsanlar ve bitkilerle kurulmuş bir bağ...

Sonu gelmez bir macera bu. Her yeni mevsimle birlikte, yeni bitkiler ve yeni komşularla tanışıyorum. Her biri farklı bir hikaye, farklı bir deneyim. Apartman katında bostan kurmak, aslında kendimi ve çevremi keşfetmenin bir yolu oldu. Şimdi dönüp baktığımda, sadece yeşilliklerle değil, aynı zamanda dostluklarla dolu bir balkon görüyorum...

Geri