Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Domates yetiştiriciliği, bir hobi ya da geçim kaynağı olarak birçok insanın ilgisini çekiyor. Yani, bahçeye çıktığınızda kocaman, kırmızı ve sulu domateslerle karşılaşmak gibisi yok. Ama işte o nokta var ya, tam da orada "koltuk alma" dediğimiz bir teknik devreye giriyor. Herkesin dilinde...
Sebzelerin veya meyvelerin olgunlaştığını anlamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Hatta bazen “Bu işin bir püf noktası var mı?” diye düşündüğünüz oluyor. İşte tam da bu noktada, biraz gözlem, biraz deneyim ve biraz da sezgi devreye giriyor. Bahçede dolaşırken domateslerin rengini kontrol...
Bahçeyle uğraşmadan önce, doğal gübrelerin sihrine bir bakalım. Muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kahve telvesi... Bu üçlü, bitkilerinizi şımartmanın en doğal yolu olabilir. Muz kabuğu deyip geçmeyin, potasyum deposu bunlar. Sabah kahvenizi içtikten sonra o telveyi sakın çöpe atmayın, bitkilerinize...
Balkonunuzda sebze yetiştirmek istiyorsunuz ama sabırsızsınız, değil mi? Ne eksem de hemen hasat etsem, diye düşünüyorsunuz. İşte tam da bu noktada hızlı büyüyen sebzeler yardımınıza koşuyor. Hadi gelin, 30 gün içinde sizi mutlu edecek sebzelere bir göz atalım.
Birincisi, belki de tahmin...
Evde organik sebze yetiştirmek, birçok insan için hem hobi hem de sağlık açısından büyük bir kazanç. Peki, bu işe nereden başlanır? İlk adımda, ne kadar alana sahip olduğunuzu gözden geçirmeniz önemli. Balkondan mutfak pencerenize kadar her yer bir fırsat. Unutmayın, şehir hayatı bu tutkuyu...
Arkadaşlar merhaba! Ticari bir üretim planlıyorum ancak NFT mi yoksa Kokopit (Katı Ortam) mi kurmalıyım karar veremedim. Domates ve çilek odaklı gitmek istiyorum. Sizce başlangıç maliyeti ve işletme kolaylığı açısından hangisi daha avantajlı? Tecrübeli üreticiler sistemlerinin artılarını ve...
Selamlar arkadaşlar! Kendi çiftliğim için küçük bir arpa çimlendirme ünitesi kurdum ancak 5. günden sonra tepsilerin alt kısmında beyaz pamuklanmalar (küf) oluşuyor. Havalandırmam açık ama nemi düşüremiyorum. Sizce sulama sıklığını mı azaltmalıyım yoksa tohumları farklı bir yöntemle mi...
Selamlar! Ben ilk denememde kalsiyum ve fosfatı aynı anda karıştırıp dibe çökelme yapmasına sebep oldum. Şimdi A ve B stok çözeltisi kullanıyorum. Sizler besin hazırlarken hangi markaları tercih ediyorsunuz? Ev yapımı tariflerle başarılı olan var mı yoksa ticari hazır setler mi daha güvenli...
Arkadaşlar merhaba! Yeni bir sistem kuruyorum ve ölçüm cihazları konusunda kararsız kaldım. Ucuz sarı pH metrelerden bıktım, her gün kalibrasyon istiyorlar. Siz hangi markaları kullanıyorsunuz? Bluelab, Hanna veya Milwaukee gibi markalar aradaki fiyat farkına değer mi? Tecrübeli arkadaşlar...
Arkadaşlar selamlar! Yaz ayları geldi, kök sıcaklıkları yükselmeye başladı. Ben depoyu straforla kaplayarak 2-3 derece avantaj sağladım. Sizler bu sıcaklarla nasıl baş ediyorsunuz? Chiller kullanan var mı yoksa buz şişeleriyle mi devam ediyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız hepimiz faydalanırız.
Değerli yetiştiriciler, safran gibi stratejik bir bitkiyi dikey kulelerde üretmek üzerine ne düşünüyorsunuz? Ben ilk denemelerimde corm büyüklüğünün çiçeklenme sayısını doğrudan etkilediğini gördüm. Peki ya sizce iklimlendirme mi yoksa besin formülü mü daha kritik? Kendi sistemlerini kuran veya...
Merhaba arkadaşlar, hidroponik sistem kurarken çoğumuzun bütçesini en çok zorlayan kısım ışıklandırma oluyor. Bazılarımız ucuz LED projektörlerle denemeler yaparken, bazılarımız profesyonel grow panellerine yatırım yapıyor. Sizin deneyimleriniz neler? Ucuz yollu ışık çözümleriyle verim...
Selamlar beyler!
Bugün blogda "Topraksız Tarımda Safran Yetiştirme Rehberi" yayınladık. Gramı altınla yarışan bu bitkiyi balkona veya odaya taşımaya ne dersiniz?
Ben Bursa'daki evimde 3 katlı küçük bir dikey raf sistemi kurdum, soğanları perlitte deniyorum. pH dengesini oturtmak biraz vakit...
Selamlar tohum dostları!
Bugün blogda "Ata Tohumu ile Hibrit Tohum Arasındaki Fark" üzerine detaylı bir karşılaştırma yaptık. Görüntü mü yoksa öz mü sorusunun cevabı belli ama tecrübeleriniz önemli.
Ben Bursa'daki bahçemde yetiştirdiğim yerli salatalığın o "kütür kütür" hali ile marketteki "su...
Selamlar tohum dostları!
Bugün blogda "Ata Tohumları Neden Yasaklanıyor Sanılıyor? Gerçek Ne?" başlıklı çok kritik bir konuyu paylaştık. Bu şehir efsanesi yüzünden birçok insan tohumlarını ekmeye korkar olmuş.
Ben Bursa'daki bahçemde göğsümü gere gere yerli domatesimi ekiyorum ve tohumunu...
Selamlar beyler ve hanımlar!
Bugün blogda "Evde Ata Tohumu Üretmenin Yolları" rehberini paylaştık. Bahçesi olmayanların "tohum üretemem" bahanesini rafa kaldırıyoruz!
Ben Bursa'daki apartman dairemde, sadece mutfak penceresi önünde bu sene 5 çeşit yerli biberin tohumunu almayı başardım...
Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Çoğaltılır?" konusunu tüm incelikleriyle işledik. Bir çekirdekten koca bir tarlayı besleyecek güce ulaşmak resmen bir mucize.
Ben Bursa'daki bahçemde bu sene dedemden kalma pembe domatesleri çoğalttım, yaklaşık 2000 adet tertemiz...
Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Saklanır?" üzerine tüm teknik detayları paylaştık. Tohumları toplamak kadar onları canlı tutmak da büyük bir sanat.
Ben Bursa'daki evimde tohumlarımı siyah film kutularında, buzdolabının en alt çekmecesine saklıyorum. Etiketleme...
Bugün blogda "Ata Tohumu ile Organik Sebze Yetiştirme" üzerine derinlemesine bir rehber paylaştık. Artık marketteki "sahte" organiklerden kurtulup kendi saksımızda gerçeğini üretme vakti.
Ben Bursa'daki saksılarım için mutfaktaki muz kabuklarını kurutup toz haline...
Selamlar toprak dostları!
Bugün blogda "Ata Tohumlarının Gerçek Gücü" konusunu paylaştık. Artık mesele sadece lezzet değil, biyolojik bir direnç meselesi.
Ben Bursa'daki saksılarımda yetişen yerli biberleri yemeye başladığımdan beri sabahları daha dinç uyanıyorum, sanki enerjim geri geldi...