Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Merhaba arkadaşlar! Geçen sene bahçemdeki bütün sebzeler dondu ama karalahanam hala yemyeşildi. Sizce soğuğa en dirençli sebze hangisi? "Benim bahçemde karın içinden bile fışkıran şu sebze var" dediğiniz bir tür var mı? Deneyimlerinizi ve kış hasadı tüyolarınızı paylaşın!
Selamlar arkadaşlar! Geçen sene karın altından pırasa çıkarıp yemek yapmak benim için unutulmaz bir deneyimdi. Bazı komşularım ıspanağın üzerine poşet geçiriyor ama ben doğal bırakma taraftarıyım. Sizin bahçenizde kışın en zor şartlarında bile "dimdik ayakta kalan" o sebze hangisi? Saklama ve...
Merhaba dostlar! Geçen kış beklenmedik bir don olayı olduğunda bütün lahanalarımın üzerine eski yoğurt kovalarını ters çevirip kapatmıştım ve hepsi kurtuldu. Sizin de böyle acil durumlarda kullandığınız "pratik ve yaratıcı" koruma yöntemleriniz var mı? Hangi sebzeniz soğuğa en çok direndi?
Merhaba arkadaşlar! Ben her sene mutlaka bir köşe sarımsak ve bolca ıspanak ekerim. Kendi bahçemden kış günü marul koparıp salata yapmanın keyfi paha biçilemez. Sizin bu dönemde toprakla buluşturduğunuz favori tohumunuz hangisi? Deneyimlerinizi ve ekim tüyolarınızı bekliyorum!
Merhaba dostlar! Ben bu kış marullarımın üzerini geceleri eski battaniyelerle örttüm ve hiç fire vermedim. Bazı arkadaşlarım saksıların dibine tarçın dökmenin de kökleri koruduğunu söylüyor. Sizin kış sebzelerini kar ve fırtınadan korumak için uyguladığınız yaratıcı yöntemler var mı? En...
Merhaba arkadaşlar! Ben ne zaman kendimi halsiz hissetsem bol zencefilli ve kerevizli bir çorba yaparım, ertesi güne bomba gibi uyanırım. Sizin "bu sebzeyi kış boyu soframdan eksik etmem, beni hiç hasta etmez" dediğiniz favori kış sebzeniz hangisi? Tariflerinizde kullandığınız o şifalı...
Merhaba arkadaşlar! Ben geçen hafta filizlenen patateslerin bu kadar riskli olduğunu bir uzmandan öğrendim ve şok oldum. Hepimiz "keser atarız" diyorduk ama işin aslı farklıymış. Sizin de "eskiden yapıyordum ama artık asla yapmam" dediğiniz gıda güvenliği hataları var mı? Buzdolabı yerleşimi...
Selamlar arkadaşlar! Ben yıllardır turşu kurarım ama bu sene içine bir parça "meşe yaprağı" attım, çıtırlığına inanamadım. Kimisi defne yaprağı, kimisi karanfil diyor. Sizin turşunun o meşhur "çıt" sesini korumak için kullandığınız o en gizli malzeme nedir? Paylaşın da bu sene kimsenin turşusu...
Selamlar arkadaşlar! Eskiden annemle günlerce uğraşırdık, şimdi robotu ve dondurucuyu kullanarak kışlığımı bir akşamda bitiriyorum. Domatesleri çiğden vakumluyorum, biberleri doğrayıp atıyorum. Sizin "bu yöntemi bulduğumdan beri kış hazırlığı çok kolaylaştı" dediğiniz o gizli taktiğiniz nedir...
Selamlar arkadaşlar! Bizim evde kış hazırlığı demek konserve domates ve dondurucuya atılmış köz patlıcan demektir. Ama bu sene sebze tozu yapmayı da denemek istiyorum. Sizin "bunu yapmadan kışa girmem" dediğiniz o en pratik yöntem hangisi? Hangi hazırlık sizin kışın en çok eliniz ayağınız...
Selamlar sebze severler! Ben geçen kış aldığım bir balkabağını Mart ayına kadar kilerde saklamayı başardım, kestiğimde hala taptazeydi. Sizin saklama süresiyle sizi şaşırtan bir tecrübeniz var mı? Hangi sebzeyi "bozulur" diye korkmadan bolca alıp stokluyorsunuz? Favori dayanıklı sebzenizi ve...
Selamlar! Eskiden pazardan gelir gelmez her şeyi yıkayıp poşetle dolaba atardım, yarısı ziyan olurdu. Şimdi kurulamadan kaldırmıyorum ve israfım bitti. Sizin "bu yöntemi bıraktım, mutfağım rahatladı" dediğiniz o saklama hatası nedir? Hangi sebze sizi saklama konusunda en çok zorluyor?
Selamlar! Ben ne zaman marul alsam 3 gün sonra çöpe atıyordum, ama artık bir kavanoza su koyup marulları içine dikiyorum; 10 gün çıtır kalıyor. Sizin de buzdolabında "hayat kurtaran" saklama taktikleriniz var mı? Hangi sebzeyi asla dolaba koymazsınız? Deneyimlerimizi paylaşalım, israfın önüne...
Selamlar! Geçen hafta balkonda kurumaya bıraktığım patlıcanlar aniden yağan yağmurda ıslandı. Hemen içeri aldım ama iki gün sonra diplerinde kararma ve beyaz tüylenmeler başladı. Sizin de başınıza böyle bir aksilik geldi mi? Islanan sebzeyi kurtarmanın bir yolu var mı yoksa "sağlık olsun" diyip...
Selamlar arkadaşlar! Ben bu sene turşularıma birer avuç çiğ nohut ve asma yaprağı ekledim, sonuç gerçekten fark etti. Ama komşum içine bir parça şap (sap) atmanın da çok etkili olduğunu söylüyor. Siz turşularınızın erimemesi için hangi geleneksel yöntemleri uyguluyorsunuz? En çok hangi sebzede...
Merhaba arkadaşlar! Ben "Ye Beni" kutusu yöntemini uygulamaya başladığımdan beri haftalık pazar alışverişimin verimi arttı, çöpe giden ürün kalmadı diyebilirim. Bir de sebze saplarından yaptığım çorbalar evde çok seviliyor. Siz gıdalarınızı israf etmemek için hangi basit teknikleri...
Selamlar arkadaşlar! Ben kerevizi folyoya sarma yöntemini duyduğumda "hadi canım" demiştim ama denedikten sonra gözlerime inanamadım, tam bir ay geçti hala taş gibi! Sizin de ilk duyduğunuzda şaşırdığınız ama deneyince "vazgeçilmezim" dediğiniz saklama taktikleriniz var mı? Kavanozda su, kağıt...
Selamlar taze kışlıkçılar! Ben sebzelerimi dondurucuda 2 gün bekletip sonra karanlık merdiven altı dolabıma alıyorum, sonuç muazzam. Geçen sene bez torbaları nemli bir yere asmıştım, hepsi maalesef ziyan oldu. Sizin "bu yöntemi uyguladığımdan beri tek bir biberim bile bozulmadı" dediğiniz o...
Selam arkadaşlar! Geçen sene bez torbalara astığım patlıcanlarımın yarısını güveler yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım ve çok üzüldüm. Bu sene kavanoza geçtim ve içine defne yaprağı attım. Sizin kurutulmuş sebzeleri korumak için "eskilerden kalma" veya kendi keşfettiğiniz o en güvenli yönteminiz...