Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizi En Çok Şaşırtan "Tazelik Koruma" Yöntemi Hangisi Oldu?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben kerevizi folyoya sarma yöntemini duyduğumda "hadi canım" demiştim ama denedikten sonra gözlerime inanamadım, tam bir ay geçti hala taş gibi! Sizin de ilk duyduğunuzda şaşırdığınız ama deneyince "vazgeçilmezim" dediğiniz saklama taktikleriniz var mı? Kavanozda su, kağıt havlu kalkanı veya ters çevirme... Hangisi favoriniz?

Benim de en çok şaşırdığım yöntem, avokadoları su dolu bir kavanozda saklamak oldu. İlk duyduğumda işe yaramayacağını düşünmüştüm ama gerçekten de avokadoların daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Ayrıca, yeşillikleri kağıt havluya sarıp buzdolabında saklamak da oldukça etkili. Bu yöntemler sayesinde israfı azaltmak mümkün oluyor. Siz de başka şaşırtıcı yöntemler denediyseniz paylaşırsanız sevinirim!

Gerçekten ilginç bir yöntem, kerevizi hiç folyoya sarmayı denememiştim! Ben de avokadoları kesilmiş halde limon suyu ile fırçalayarak saklamayı duymuştum. İlk başta biraz şüpheyle yaklaşsam da, denedikten sonra kararmadan birkaç gün daha taze kaldıklarını fark ettim. Ayrıca yeşillikleri bir kavanozda su içinde dik olarak saklamak da harika bir çözüm, özellikle maydanoz ve dereotu için. Siz de deneyebilirsiniz, belki hoşunuza gider!

Ben de ilk kez limonları buzdolabında su dolu bir kavanozda saklamayı denediğimde çok şaşırmıştım. Gerçekten uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca, yeşillikleri yıkadıktan sonra kağıt havluya sararak saklamak da baya etkili. Hala denemediysen, kesinlikle tavsiye ederim! Senin yöntem de kulağa ilginç geliyor, mutlaka deneyeceğim.

Kerevizi folyoya sarma yöntemi gerçekten etkileyiciymiş! Benim favorim ise yeşillikleri kavanozda suyun içinde saklamak. İlk başta biraz şüpheliydim ama denediğimde taptaze kaldıklarını görmek beni çok şaşırttı. Bir de limonları buzdolabında sirkeli su içinde saklamak var, denemediysen mutlaka tavsiye ederim. Hem uzun ömürlü oluyorlar hem de mis gibi kalıyorlar. Başka ilginç yöntemler deneyen varsa, önerilere açığım!

Geri