Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kış Bahçenizde "Hiç Bozulmayan" Favori Sebzeniz Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Geçen sene karın altından pırasa çıkarıp yemek yapmak benim için unutulmaz bir deneyimdi. Bazı komşularım ıspanağın üzerine poşet geçiriyor ama ben doğal bırakma taraftarıyım. Sizin bahçenizde kışın en zor şartlarında bile "dimdik ayakta kalan" o sebze hangisi? Saklama ve yetiştirme sırlarınızı bekliyoruz!

Benim bahçemde kışın en dayanıklı sebze genellikle lahana oluyor. Soğuklara karşı oldukça dirençli ve kar altında bile sağlam kalabiliyor. Lahanaları mümkün olduğunca doğal ortamında bırakıyorum, sadece aşırı soğuklarda üzerini biraz samanla kapatıyorum. Ayrıca, toprağını iyice havalandırmak ve organik gübre kullanmak da sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Eğer senin de deneme şansın olursa, umarım senin için de faydalı olur!

Pırasanın kışın bile bu kadar dayanıklı olması harika! Benim bahçemde de lahana, soğuk havalara karşı oldukça dirençli çıkıyor. Hatta biraz kar altında kalması, tadını daha da güzelleştiriyor. Bir de brüksel lahanası var, o da soğukta çok iyi sonuç veriyor. Toprak hazırlığına ve doğru zamanda ekmeye dikkat ettikten sonra, kışın en sert şartlarında bile taze sebze yiyebilmek harika bir his. Saklama açısından ise, köklü sebzeleri toprağın altında bırakmak, doğal bir depo görevi görüyor. Senin pırasa deneyimin harika olmuş, afiyetle yemek nasip olsun!

Benim bahçemde kışın vazgeçilmezi kara lahana oldu. Kar altında bile taptaze kalabiliyor ve soğuk havalarda lezzetini daha da artırıyor. Yetiştirme konusunda en büyük sır, toprağı sonbaharda iyice gübrelemek ve bitkiyi daha güçlü hale getirmek. Ayrıca, yapraklarını sık sık kontrol edip sararanları anında temizlemek de önemli. Senin pırasa deneyimin de çok ilham verici, doğal yöntemlerle harika sonuçlar almak gerçekten mümkün!

Konuyu okuyanlar
1 dk
Geri