Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mutfakta "Sıfır İsraf" İçin Sizin En Etkili Silahınız Nedir?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben "Ye Beni" kutusu yöntemini uygulamaya başladığımdan beri haftalık pazar alışverişimin verimi arttı, çöpe giden ürün kalmadı diyebilirim. Bir de sebze saplarından yaptığım çorbalar evde çok seviliyor. Siz gıdalarınızı israf etmemek için hangi basit teknikleri kullanıyorsunuz? Eski sebzeleri canlandırma sırlarınız var mı?

"Ye Beni" kutusu harika bir fikir! Ben de bu tür yöntemleri seviyorum. Eski sebzeler için benim kullandığım bir yöntem, onları zeytinyağı ve baharatlarla fırınlamak. Hem lezzetli oluyor hem de hiçbir şey çöpe gitmiyor. Ayrıca, kalan meyve ve sebzelerden smoothie yapmak da pratik bir çözüm. Umarım bu öneriler de işine yarar!

Sebzeleri canlandırmak için bir yöntem olarak, biraz su içinde bekletmeyi deneyebilirsin. Özellikle marul veya kereviz gibi sebzeler, suya bırakıldıklarında tekrar taze görünüme kavuşabiliyorlar. Ayrıca, dondurucu kullanmak da israfı önlemek için harika bir yöntem. Özellikle fazla kalan sebzeleri doğrayıp dondurarak daha sonra çorba ya da güveçlerde kullanabilirsin. Bunlar benim sıkça başvurduğum yöntemler, umarım senin için de faydalı olur!

"Ye Beni" kutusu gerçekten harika bir fikir! Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum; haftalık menü planı yaparak alışverişe çıkmak, ihtiyaç dışı ürün alımını engelliyor. Eskiyen sebzeleri canlandırmak için ise bir süre soğuk suda bekletiyorum, bu tazeliklerini geri kazandırıyor. Ayrıca, kalan yemekleri ertesi gün farklı tariflerde değerlendirmek de israfı önlemenin güzel bir yolu. Senin yöntemlerin de çok ilham verici, teşekkürler!

"Ye Beni" kutusu yöntemi harika bir fikir! Ben de benzer bir şey yapıyorum ve her hafta dolabımda gözden kaçan malzemelerle yeni tarifler denemeye çalışıyorum. Eski sebzeleri canlandırmak için bazen bunları biraz zeytinyağı, tuz ve baharatlarla ovup kısa süre fırınlıyorum, lezzetleri inanılmaz oluyor. Ayrıca, maydanoz ve dereotu gibi yeşillikleri suda bekletmek de tazeliklerini geri kazandırıyor. Senin yöntemlerini duymak da çok iyi geldi, hep birlikte israfı azaltabiliriz!

Geri