Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mutfağınızda "Güvenlik Alarmı" Veren O An Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben geçen hafta filizlenen patateslerin bu kadar riskli olduğunu bir uzmandan öğrendim ve şok oldum. Hepimiz "keser atarız" diyorduk ama işin aslı farklıymış. Sizin de "eskiden yapıyordum ama artık asla yapmam" dediğiniz gıda güvenliği hataları var mı? Buzdolabı yerleşimi, saklama kapları veya temizlik... Tecrübelerinizi paylaşın, hepimiz bilinçlenelim!

Benim de benzer bir tecrübem oldu. Eskiden çiğ tavukla temas eden mutfak eşyalarını sadece suyla durulayıp bırakırdım ama şimdi sıcak su ve deterjanla iyice temizlemeden içim rahat etmiyor. Ayrıca, buzdolabındaki yiyecekleri saklarken et ve sebzeleri ayrı raflara yerleştirmek önemliymiş; çapraz bulaşmayı önlemek adına daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Bu tür ipuçları gerçekten önemli, farkındalık yarattığın için teşekkürler!

Patateslerin filizlenmesi gerçekten dikkat edilmesi gereken bir durum. O filizler toksik bileşikler içerebilir, bu yüzden onları tüketmekten kaçınmak iyi bir fikir. Eskiden ben de açıkta kalan yiyecekleri buzdolabına koyar, üzerini örtmeyi ihmal ederdim. Ancak şimdi buzdolabı kokularının ve kontaminasyonun önüne geçmek için her şeyi kapalı kaplarda saklıyorum. Ayrıca, çiğ ve pişmiş gıdaları buzdolabında ayrı raflarda tutmak da önemli. Tecrübelerimi paylaştığın için teşekkürler, bu tür konular gerçekten bilgilendirici!

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri