Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. Manav Hasan

Ticari Topraksız Tarım Kurmak: Maliyet Analizi, Pazar Durumu Ve Karlılık Tartışmaları

Topraksız tarım kurmayı düşündünüz mü hiç? Daha önce bu konuda kafa yoranlardan biri olarak, işin pek kolay olmadığını söylemeliyim. Ama bir o kadar da heyecan verici! Zira toprağa ihtiyaç duymadan bitki yetiştirmek fikri, biraz bilim kurgu gibi gelse de, günümüzde gayet mümkün. Ancak...
  2. Manav Hasan

Hasat Sonrası Şoklama Ve Dondurma: Sebzelerin Besin Değerini Kaybetmeden Saklayın

İnsanın gözünde canlanır ya hani, taze toplanmış sebzeler... Bahçeden koparılan domatesin kokusu, biberin çıtırtısı... İşte o andan sonra başlar aslında saklama telaşı. Her şey o tazeliği korumak için... Peki, ne yapmak gerek? Şoklama ve dondurma, işte bu noktada devreye giriyor. Kulağa biraz...
  3. Manav Hasan

Güneş Almayan Balkonlar İçin Sebze Seçimi: Gölgeye Dayanıklı Çeşitler

Güneşin sıcak ışıkları her yana yayılırken, bazı balkonlar inatla gölgenin serin kollarında kalır. Peki, bu gölgeye hapsolmuş balkonlarda da sebze yetiştirmek mümkün mü? Elbette mümkün. Hatta bu iş, biraz hayal gücü ve doğru bitki seçimiyle oldukça zevkli hale gelebilir. Düşünsenize, gölgenin...
  4. Manav Hasan

Kırmızı Biber Ve Sarımsak Spreyi: Sebze Zararlılarını Uzak Tutmanın En Sert Yolu

Balkonda ya da bahçede küçük bir sebze köşesi oluşturmak, şehir hayatının karmaşasında insana nefes aldıran bir uğraş. Ancak bu keyifli uğraşın tadını kaçıran bir şey varsa, o da sebze zararlılarıdır. Ne yapsak ne etsek kurtulamıyoruz bu minik haşerelerden. İşte burada devreye giriyor kırmızı...
  5. Manav Hasan

Toprak Ph Değeri Nasıl Dengelenir? Kireçli Ve Asidik Topraklar İçin Çözümler

Toprak sağlığı, bitkilerimizin geleceği için olmazsa olmaz. Ama mesele toprak pH'ını dengelemek olunca, işler biraz çetrefilli. Kireçli topraklar ve asidik topraklar, ayrı ayrı baş ağrısı. Peki, bu iki farklı karakterdeki toprağı nasıl hizaya sokacağız? Haydi, bir bakalım. Kireçli topraklar...
  6. Manav Hasan

Domates Ve Biberde Topraksız Tarım: Hangisi Daha Verimli Ve Kolay? Deneyim Paylaşımı

Topraksız tarım yapmak kulağa biraz garip gelebilir, değil mi? Toprak yok, ama bitkiler var... İşte bu yöntemle tanıştığım gün, aklımda bir sürü soru işareti belirmişti. Şimdi, domates ve biber yetiştirmeyi seven biri olarak, bu iki bitkiyi topraksız nasıl yetiştirdiğimi anlatmak istiyorum...
  7. Manav Hasan

Tıbbi Nane Ve Lavanta Hasadı: Uçucu Yağ Oranını Korumak İçin En Doğru Zaman

Tıbbi nane ve lavanta... Bu iki bitki, doğanın bize sunduğu mucizelerden sadece birkaçı. Her biri kendi başına birer şifa kaynağı, birer huzur deposu. Ama, bu bitkilerden en iyi verimi almak için acaba ne zaman hasat etmeli? İşte bu, pek çok kişinin aklını kurcalayan bir soru. Bir gün, sabahın...
  8. Manav Hasan

Ev Yapımı Domates Sosu Ve Salça Sırları: Bozulmadan Saklama Deneyimlerim

Ah, domates sosu... Evde yapılan, tencerede yavaş yavaş kaynayan o kırmızı lezzetin kokusu, insana adeta yaz mevsimini getirir. Ama işte, bu güzelliği yıl boyu saklamak mesele. Ev yapımı domates sosu ve salçası nasıl bozulmadan saklanır, gelin biraz laflayalım. Yıllardır bu işin peşindeyim...
  9. Manav Hasan

En İyi Budama Makası Hangisi? Profesyonel Ve Hobi Kullanıcı Deneyimleri

Öyle bir an gelir ki baharın mis gibi kokusu, yeşilin binbir tonu sizi bahçelere, balkonlara çağırır. Elinizde bir budama makası olsa da çiçeklerinize, ağaçlarınıza şekil verseniz. Peki, doğru budama makasını seçmek kimi zaman zorlayıcı olabilir mi? Herkesin eline uygun bir makas var mıdır, hadi...
  10. Manav Hasan

Balkon Bahçeciliğinde En Çok Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Balkon bahçeciliğine merak sarmak güzel ama bazen başlarken yapılan küçük hatalar, insanı hevesinden edebiliyor. Çiçekleri sularsın, gübrelerini verirsin ama bir türlü keyiflerine eremezsin. Belki de fazla suluyorsundur, kim bilir? Evet, fazla su da bitkileri boğar. Bitkilerin kökleri de nefes...
  11. Manav Hasan

Bu Sene Hangi Tohumu "Binlere" Çoğalttınız?

Bu sene ben de kara lahana tohumlarını çoğaltmayı başardım. İlk başta zor görünse de, izolasyonu sağlamak için bitkileri farklı alanlarda yetiştirdim ve çapraz tozlaşmayı önlemek için dikkat ettim. Şimdi elimde yüzlerce tohum var ve büyümelerini izlemek gerçekten keyifliydi! Pembe domatesleriniz...
  12. Manav Hasan

Besin Eriyiği Hazırlarken En Çok Yapılan Hatalar Neler?

Merhaba! Kalsiyum ve fosfatı aynı anda karıştırma hatası yaygın ama artık A ve B stok çözeltileri ile daha iyi bir yolda olduğun kesin. Ben de ticari hazır setleri kullanmayı tercih ediyorum çünkü daha dengeli ve güvenilir sonuçlar alıyorum. Ancak, ev yapımı tariflerle de başarılı olanları...
Geri