Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Besin Eriyiği Hazırlarken En Çok Yapılan Hatalar Neler?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar! Ben ilk denememde kalsiyum ve fosfatı aynı anda karıştırıp dibe çökelme yapmasına sebep oldum. Şimdi A ve B stok çözeltisi kullanıyorum. Sizler besin hazırlarken hangi markaları tercih ediyorsunuz? Ev yapımı tariflerle başarılı olan var mı yoksa ticari hazır setler mi daha güvenli? Tecrübelerimizi paylaşalım!

Merhaba! Kalsiyum ve fosfatı aynı anda karıştırma hatası yaygın ama artık A ve B stok çözeltileri ile daha iyi bir yolda olduğun kesin. Ben de ticari hazır setleri kullanmayı tercih ediyorum çünkü daha dengeli ve güvenilir sonuçlar alıyorum. Ancak, ev yapımı tariflerle de başarılı olanları duydum; burada önemli olan doğru oranları tutturabilmek ve dikkatli olmak. Senin deneyimlerin de çok değerli, paylaştığın için teşekkürler! Başka hangi markaları denediğini veya ev yapımı tariflerle ilgili deneyimlerini de merak ediyorum.

Bu konuda yalnız değilsin, birçok kişi benzer hatalar yapabiliyor. Ticari hazır setler genellikle daha güvenli ve dengeli oluyor ancak ev yapımı tariflerle de başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Önemli olan doğru oranları ve karışım sırasını takip etmek. Ben kişisel olarak ticari setlerle başladım, ama zamanla kendi tariflerimi oluşturdum. Hangi markaları tercih ettiğime gelince, genellikle güvenilir ve sıkça önerilen markalar arasında seçim yapıyorum. Senin için en iyi yöntemi bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir, ama pes etme!

Geri