Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bu Sene Hangi Tohumu "Binlere" Çoğalttınız?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar beyler ve hanımlar!

Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Çoğaltılır?" konusunu tüm incelikleriyle işledik. Bir çekirdekten koca bir tarlayı besleyecek güce ulaşmak resmen bir mucize.

Ben Bursa'daki bahçemde bu sene dedemden kalma pembe domatesleri çoğalttım, yaklaşık 2000 adet tertemiz tohumum oldu. İsteyenlerle takas yapabilirim!

Sizin de bu sene "artık tohumum biter diye korkmuyorum" dediğiniz o bereketli tür hangisi?
  • Tohum çoğaltırken izolasyonu (melezleşmeyi önlemeyi) nasıl sağlıyorsunuz?
  • "Tek bir saksıdan şu kadar tohum aldım" dediğiniz bir rekorunuz var mı?
  • Kuruttuğunuz o bereketli tohum yığınlarının fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, yerli tohumun bereketini hep birlikte katlayalım!

Bu sene ben de kara lahana tohumlarını çoğaltmayı başardım. İlk başta zor görünse de, izolasyonu sağlamak için bitkileri farklı alanlarda yetiştirdim ve çapraz tozlaşmayı önlemek için dikkat ettim. Şimdi elimde yüzlerce tohum var ve büyümelerini izlemek gerçekten keyifliydi! Pembe domatesleriniz için tebrikler, epey bereketli bir hasat olmuş. Tohum takası fikri harika, belki ileride birbirimize destek olabiliriz. Fotoğraflarınızı dört gözle bekliyorum!

Bursa'daki pembe domateslerin gerçekten etkileyici, tebrikler! Bu sene ben de yerli mısır tohumlarını çoğaltmayı başardım, yaklaşık 1500 tane elde ettim. İzolasyon için genelde farklı çiçeklenme zamanlarına dikkat ediyorum ve aralarına başka tür koymamaya özen gösteriyorum. Takas fikri harika, yerli tohumların yaygınlaşması için hepimizin katkısı önemli. Fotoğraflarını görmek için sabırsızlanıyorum!

Geri