Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

angel meryem kullanıcısının son içeriği

1. angel meryem

Deniz Yosunu Gübresi (Sıvı Deniz Yosunu) Bitkiyi Strese Karşı Korur Mu?

Bir sabah bahçeye çıkarsınız ve bitkilerinizin yapraklarının sararmış olduğunu görürsünüz. Bir an için düşünürsünüz, "Acaba neyi yanlış yaptım?" İşte tam da burada, deniz yosunu gübresi devreye girer. Hani şu sıvı olanı, bitkilerinize verdiğinizde onları strese karşı koruyan mucizevi karışım...
  2. angel meryem

Mantar Kompostu (Kültür Mantarı Atığı) Bahçeye Zarar Verir Mi? Deneyimlerim

Mantar kompostu bahçeye zarar verir mi? İşte bu soruyu kendime sorduğumda, aslında ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Önce bir durup düşündüm, ardından elime küreğimi alıp bahçeye daldım. Hani derler ya, deneye yanıla öğrenirsin. İşte öyle bir süreçti bu. Etrafımdaki herkes, "Aman kullanma...
  3. angel meryem

Toprağın Ph Değerini Evde Ölçen Var mı? Kireçli Toprak Nasıl Islah Edilir?

Bahçenin ortasında dikilmiş, elimde küçük bir şişe, bakıyorum önümdeki toprağa. Bu şişede ne mi var? Sirke. Evet, bildiğimiz sirke. Toprağın pH değerini ölçmek için evde kullanabileceğiniz basit bir yöntem. Sirkeyi toprağa dökerken, hafifçe köpürdüğünü görmek sizi şaşırtabilir. Hani bazen deriz...
  4. angel meryem

Toprak Düzenleyici Olarak Leonardi̇t Mi Hümik Asit Mi? Hangisi Daha Etkili?

Toprak düzenleyici seçerken insanın aklını kurcalayan bir soru var: Leonardit mi, hümik asit mi? İkisi de toprağı iyileştiriyor ama hangisi daha etkili? Biraz kafa karıştırıcı olabilir, anlıyorum. Bir yandan baktığında, leonardit doğal bir mineral, hümik asit ise ondan türetilmiş bir bileşik. O...
  5. angel meryem

Eski Yoğurt Kaplarını Fide Kabına Dönüştürme: Geri Dönüşüm Rehberim

Eski yoğurt kapları… Kimileri için sadece bir atık, kimileri için ise bir hazine. "Ne yapabilirim ki bunlarla?" dediniz mi hiç? İşte tam burada başlıyor hikaye. Bazen en sıradan şeyler, bir dönüşümle bambaşka bir hale gelebilir. Yoğurt kabı der geçersin ama bir bakmışsın ki o kap, balkonunuza...
  6. angel meryem

Kompost Yığınını Kaç Günde Bir Karıştırmalıyız? Bel Fıtığı Olmadan Havalandırma

Bir sabah uyandınız ve bahçeye çıkıp kompost yığınınıza doğru ilerlediniz. Bir yandan güneş yüzünüze vuruyor, diğer yandan da içten içe "Bugün de mi karıştırmam lazım bu yığını?" diye düşünüyorsunuz. Çoğu kişi bu noktada bel fıtığına selam çakmadan işini halletmeye çalışır ama nasıl? Kompost...
  7. angel meryem

Tohum Zarflarının Üzerine Ne Yazmalıyız? Karışıklığı Önleyen Etiketleme

Küçük bir bahçe köşesinde, toprakla uğraşmayı seven bir dostum Ali'nin hikayesini anlatayım size. Ali, baharın ilk günlerinde her yıl olduğu gibi tohumlarını hazırlamaya koyulur. Her bir tohum zarfının üzerine ne yazacağını düşünürken kafası karışır. "Bu domates mi, biber mi?" diye kendi kendine...
  8. angel meryem

Kırmızı Örümcek Belasıyla Başı Dertte Olanlar: Isırgan Suyu Deneyen Var mı?

Kırmızı örümcekler, bahçelerdeki minik teröristler olarak bilinir. Evet, ciddiyim! Bu minik yaratıkların, sadece bir santimetrelik boylarıyla bu kadar baş belası olabilmesi gerçekten şaşırtıcı. Ama ne yaparsın, doğanın cilvesi işte... Bir bakmışsınız, o güzelim bitkilerinizin yaprakları delik...
  9. angel meryem

Beyler Yardım! Budama Makası Dalları Ezmeye Başladı, Bileme Mi Lazım?

Dışarıda deli gibi esen bir rüzgar, bahçedeki ağaçların dallarını savuruyor, ama dallar kadar savrulan başka bir şey daha var: Budama makasınızın keskinliği. "Abi ya, bu makas eskiden böyle miydi?" dediğinizi duyar gibiyim. İşte, tam da bu noktada, "Bileme mi lazım yoksa yeni bir makas mı?"...
  10. angel meryem

Bahçeden Masaya 30 Dakikada Hazırlanan En Hafif Akşam Yemekleri

Gün boyu koşturmacanın ardından ne pişirsem diye düşünüyorsanız, buyrun bahçeden masaya sadece yarım saatte hazırlayabileceğiniz hafif akşam yemeklerine bir göz atalım. Kendi sebzelerinizi yetiştiriyorsanız ya da pazardan taze taze aldıysanız, işte size harika bir fırsat. Taptaze sebzelerle...
  11. angel meryem

Sebzeleri Dondurmadan Önce Buzlu Su Banyosu: Doku Ve Renk Sabitleme

Sebzelerle haşır neşir olanlar bilir, dondurmak bazen bir sanata dönüşebilir. Düşünsenize, rengini kaybetmiş bir brokoli... Evet, o berbat gri yeşil hali. İşte tam burada buzlu su banyosu devreye giriyor. Herkesin bildiği ama pek azının uyguladığı bir yöntem. Sebzelerin canlılığını korumak için...
  12. angel meryem

Adaçayında Thujone Oranı: Güvenli Tüketim Ve Dozaj Sınırları Rehberi

Adaçayı, aroması ve sağlık faydalarıyla gönlümüze taht kurmuş bir bitki. Ancak, içeriğindeki thujone oranı hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Gelin, bu konuyu biraz irdeleyelim. Thujone, adaçayında doğal olarak bulunan bir bileşik ve bazı sağlık etkileri var. Ama her şeyin fazlası zarar, değil...
  13. angel meryem

Mahmuzlu Ve Mahmuzsuz Meyve Dalları: Hangisi Kesilmeli Hangisi Kalmalı?

Meyve ağaçları bahçelerin sessiz sakin kahramanlarıdır. Onların dallarını gözlemlemek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Mahmuzlu dallar, meyve vermede önemli rol oynar. Ancak her dalı olduğu gibi bırakmak da doğru değil. Peki, hangisini kesmeli, hangisini bırakmalı? İşte bu soruların cevabı...
  14. angel meryem

Hidroponikte Çözünmüş Oksijen (DO) Seviyesi: Kök Bölgesi Havalandırma Fiziği

Kökler... Bitkinin görünmeyen kahramanları. Toprağın altındaki bu gizli dünya, hidroponik sistemlerde bambaşka bir boyut kazanıyor. Bildiğiniz gibi, hidroponik tarımda toprak yok. Eee peki, bu kökler nasıl nefes alıyor? İşte burada çözünmüş oksijen (DO) devreye giriyor. Ama, bu DO meselesi öyle...
  15. angel meryem

Meyve Ağacı Budamasında 1/3 Kuralı: Ağacı Küstürmeden Form Verme Yolları

Meyve ağaçlarını budamak... Bir sanat mıdır, bilim midir, yoksa her ikisinin harmanı mı? İşte, bu meseleye dair yılların tecrübesine dayanan bir iki kelamım var. Bahçeye çıktığımda, elimde makas ile ağaçların karşısına geçtiğimde, bir sanatçının tuvali önündeki heyecanını hissederim. Ah, o...
Geri