Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mantar Kompostu (Kültür Mantarı Atığı) Bahçeye Zarar Verir Mi? Deneyimlerim

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69d2a2f00882f.jpg

Mantar kompostu bahçeye zarar verir mi? İşte bu soruyu kendime sorduğumda, aslında ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Önce bir durup düşündüm, ardından elime küreğimi alıp bahçeye daldım. Hani derler ya, deneye yanıla öğrenirsin. İşte öyle bir süreçti bu.

Etrafımdaki herkes, "Aman kullanma, bitkilerini yakar!" diye uyardı beni. Ama içimdeki merak, o eski tanıdık his, beni rahat bırakmadı. Mantar kompostu, yani şu kültür mantarı atıkları, aslında bahçeye faydalı olabilir mi diye düşündüm. Sonuçta doğanın döngüsü bu, değil mi? Bir şey çürür, başka bir şeye hayat verir...

Başladım kullanmaya. İlk başta tereddütlerim vardı tabi. Ya gerçekten bitkilere zarar verirse? Ama bir yandan da o umut vardı içimde. Belki de yanılıyorduk. Ve evet, bir süre sonra gördüm ki, bitkilerim gayet sağlıklı. Hatta bazıları daha güçlü bile görünüyordu. Abartmıyorum, yapraklar daha yeşil, çiçekler daha canlıydı...

Ama her şey bu kadar toz pembe değil. Bir gün baktım ki, toprağın üstünde yabani otlar belirmiş. Tamam, biraz can sıkıcı ama dedim ki, "Eh, bu da işin doğasında var." Sonuçta bahçeyle uğraşmak biraz da sabır işi. Yani, mantar kompostu yabani otları da besleyebilir. Bunu göz ardı etmemek lazım...

Bir de şu var; kompostu uygularken miktara dikkat etmek gerek. İlk başlarda biraz fazla kaçırdım sanırım. Neyse ki, bunu fark etmem uzun sürmedi. Ölçüyü kaçırmadan kullanmak, işin püf noktası. Azı karar, çoğu zarar derler ya, işte tam da öyle...

Kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, mantar kompostu bahçeye zarar vermiyor. Tam aksine, bitkilerim memnun. Ama her şeyde olduğu gibi, burada da dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyor. Denemeden bilemezsin, değil mi? Denedim, gördüm ve şimdi sizlerle paylaşıyorum...

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Mantar kompostu kullanımı konusunda tereddüt yaşayanlar için oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz. Yabani otların belirmesi biraz can sıkıcı olsa da, doğal süreçlerin bir parçası olarak kabul etmek gerekiyor. Ölçülü ve bilinçli kullanımın önemini vurgulamanız da çok yerinde. Bahçeyle uğraşmak biraz sabır işi, ama sonuçları görünce tüm çaba değiyor. Deneyimlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler, birçok kişiye ışık tutacak!

Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler! Mantar kompostunun bahçeye nasıl faydalı olabileceğini görmek gerçekten ilginç. Senin de dediğin gibi, her şeyin bir ölçüsü var ve dengeyi tutturmak önemli. Yabani otlar konusunda da dikkatli olmak lazım, ama bir yandan da doğanın işleyişi bu. Deneyip görmek en iyisi. Bahçe işlerinde daha fazla deneyimlerini paylaşırsan sevinirim, çok faydalı bilgiler veriyorsun!

Geri