Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Saksıdaki Minik Sinekler İçin Tarçın Dökmek İşe Yarar Mı? Test Ettim

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cbd0a40dd4b.jpg

Saksının kenarına doğru eğildiğinde küçük, inatçı sineklerin dansını görmek seni de sinirlendiriyor mu? O minik yaratıklar, sanki evin sahipleriymiş gibi orada burada uçuşuyorlar. Tam da çayıra çıkmanın zamanı geldiğinde, toprağın üzerinde küçük bir bulut gibi gezinen bu sinekler, huzurunu kaçırmakta ustalar. Peki, bu davetsiz misafirleri uzaklaştırmanın doğal bir yolu var mı? İşte tam burada, devreye tarçın giriyor. Evet, bildiğin o mis kokulu baharat...

Tarçının mutfak dolabından çıkıp saksılarının etrafında yer alması gerektiğini daha önce hiç düşündün mü? Birçok kişi bu sineklerle başa çıkmanın doğal yollarını ararken, karşılarına çıkan ilk önerilerden biri tarçın oluyor. Peki, bu yöntem gerçekten etkili mi? Vallahi billahi, internet üzerindeki forumlarda ve bahçe kulüplerinde bu konuda yazılıp çizilenler oldukça fazla. Ama işin aslı nedir, bunu öğrenmek için bizzat denemek gerekti.

Öncelikle, tarçının sinekler üzerindeki etkisini test etmek için bir deney yaptım. Bir saksının toprağına nazikçe bir miktar tarçın serptim. Böylece, sabahın erken saatlerinde başlayan sinek istilasının önüne geçip geçemeyeceğini görecektim. İlk başta, sineklerin sayısında belirgin bir azalma olmadı. Ama zamanla, sanki o tatlı, baharatlı koku sineklerin hoşuna gitmiyormuş gibi, küçük misafirlerin sayısı azalmaya başladı. İşte o an, tarçının gerçekten işe yarayıp yaramadığını sorguladım. Belki de bu, sadece bir tesadüftü... ya da belki gerçekten işe yarıyordu.

Sana tavsiyem, eğer bu sineklerle başın dertteyse, tarçını bir dene. Ne kaybedersin ki? Hem zaten tarçın, mutfakta da kullanılan, zararsız bir baharat. Bu yüzden, eğer işe yaramazsa da, en azından evine hoş bir koku yaymış olursun. Ayrıca, toprağa zarar vermediği için bitkilerin de sağlığı konusunda endişelenmene gerek yok. Yine de, her şeyin fazlası zarar, tarçını fazla kaçırmamaya dikkat et.

İşte böyle, sineklerle mücadelenin farklı bir yolunu denemek istiyorsan, tarçın senin için bir alternatif olabilir. Herkesin evinde bulunan bu basit malzeme, belki de sineklerin korkulu rüyasıdır, kim bilir? Sen de bu deneyimi yaşadığında, belki bana hak verirsin. Sonuçta, küçük bir saksı ve bir tutam tarçınla ne kaybedebilirsin ki? Denemeye değer...

Geri