Yeşeren Fidan
Fide
Konu Sahibi
: Yeşeren Fidan
Bazen mutfağa girip şöyle bir etrafı kolaçan ediyorum. Sebzeler ne durumda, ne var ne yok? Bir bakıyorum ki bazıları çürümeye yüz tutmuş. İşte tam bu noktada aklıma lavanta ve biberiye yağları geliyor. İyi ki varlar diyorum kendi kendime.
Lavanta yağı, o güzel kokusuyla zaten gönlümü fethetmiş durumda. Ama sadece kokusuyla değil, sebzeleri korumasıyla da benden tam puan alıyor. Dolaba bir parça lavanta yağı koyduğumda, sebzeler daha uzun süre taze kalıyor. İnanın, denemesi bedava.
Peki ya biberiye yağı? O da en az lavanta kadar etkili. Birkaç damla biberiye yağı, sebzelerimin dolapta daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Üstelik, biberiyenin o mis kokusu mutfağa yayıldığında, insanın enerjisi bir başka oluyor.
Bazen soruyorum kendi kendime; bu doğal yağlar olmasa ne yapardık? Marketten alınan kimyasal ürünler mi? Hiç gerek yok. Doğanın bize sunduğu bu harika çözümler varken, başka bir şey aramak abesle iştigal.
Denemediyseniz, bir deneyin derim. Lavanta ve biberiye yağını mutfakta bulundurmak, bir nevi sigorta gibi. Hem doğal, hem etkili. Üstelik her kullanışımda içim daha rahat. Yağların o huzur veren kokusu da cabası.