Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Beyler Yardım! Yaprak Bitleri İçin En Etkili Arap Sabunu Karışım Oranı Nedir?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69d25ebc96170.jpg

Yaprak bitleriyle başınız dertte mi? Arap sabunu, doğanın bahşettiği mucizevi bir çözüm. Ama işin püf noktası var: Karışım oranı. Bunu doğru ayarlamak, tüm farkı yaratabilir. Arap sabunu, su ve bazen biraz da yağ... Hepsi bu. Ama oran? İşte onu bulmak mesele. Arada bir diyorum: “Abi ya, vallahi billahi şu işin sırrını çözmek lazım!”

Birkaç damla Arap sabunu, suya kat... sonra iyi bir karıştırma. Denediniz mi? Denemediyseniz, bir düşünün. Çoğu kişi için yüzde 2’lik bir çözüm işe yarıyor. Ama herkesin bahçesi farklı, yaprak bitleri farklı. Belki de sizin için yüzde 3 daha etkili olur, kim bilir?

Hadi orasını geçtik diyelim, ya uygulama? Spreylemek yeter mi? Yoksa daha yoğun bir karışım mı lazım? Biraz da yağ ekleseniz mi acaba? Karışımın yapraklarda kalması önemli. Yağ, bu konuda yardımcı olabilir. Ama fazla kaçırmayın, aman dikkat!

Ve sonrasında bekleyiş... Sabırla beklemek, sonucu izlemek. Birkaç gün sonra yapraklarda bir değişim var mı? Bunu gözlemlemek gerek. Her şey denemeyle, gözlemle. Yavaş yavaş, adım adım... İşte böyle.

Geri