Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Beyler Meyve Ağacım Çiçek Açıyor Ama Meyve Tutmuyor: Çözümü Nedir?

hakan 07

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cbc86b288fe.jpg

Bazen bahçemde dolanırken, meyve ağaçlarının çiçeklerinin güzelliğine dalıp gidiyorum. Her bahar geldikçe, o beyaz ve pembe çiçekler içimi açıyor, umutlarımı yeşertiyor. Ama sonra bir bakıyorum ki, meyve yok. Çiçekler açıyor da açıyor, ama ne zaman meyveye dönecekler diye beklemekten ağaçlar kadar sabrım kalmıyor. Neden böyle oluyor diye düşünmeden edemiyorum.

Geçenlerde bir komşum, "Abi ya, belki de ağaçlar yeterince polen alamıyordur," dedi. İşte bu noktada, polenleşmenin önemini anladım. Meğer, rüzgarın ve arıların bu işte ne kadar önemli bir rolü varmış. Rüzgar esmezse, arılar ziyaret etmezse, çiçekler de öylece kalakalıyormuş. Bu kadar basit mi gerçekten?

Düşününce, belki de ağaçlarımın ihtiyaç duyduğu biraz daha ilgi ve sevgi. Tıpkı insanlar gibi, onlar da beslenmek ister. Toprağın yeterince verimli olup olmadığını kontrol etmek, suyu yeterince verip vermediğime dikkat etmek... Hani derler ya, "Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ." Aynen öyle işte.

Bir de düşündüm ki, belki de budamayı ihmal etmişimdir. Dalların birbirine gölge etmesi, güneşi engellemesi de bir sorun olabilir. Dalları biraz hafifletmek, güneşi içeri almasına izin vermek... Belki de çözüm bu kadar basittir, kim bilir?

O gün, bahçemde dolanırken aklıma bir şey daha geldi. Ağaçlarımın meyve tutması için belki de biraz daha sabır göstermek gerekiyordur. Her şeyin bir zamanı var ya hani... İşte, bazen beklemek de bir çözüm.

Geri