Kadim Muhafız
Üye
Konu Sahibi
: Kadim Muhafız
Bahçede aromatik bitki yetiştirmek, huzur veren bir uğraş. Düşünsene, sabah kalkıyorsun, bir fincan kahve alıyorsun eline, bahçeye çıkıyorsun. Mis gibi kokular... Biberiye, nane, kekik. Hepsi orada, seni bekliyor. İnsanın içi açılıyor vallahi!
Bir de bu işin pratik yanları var. Hani "yeşilliği nasıl korurum?" diye düşünüyorsun ya... İşte, suyu dikkatli kullanmak önemli. Her bitkinin su ihtiyacı farklı. Aman diyeyim, hepsini aynı kefeye koyma. Biberiye, suyu sever ama aşırıya kaçarsan, kökleri çürür.
Gübre meselesi... Ah, işte o da ince bir konu. Doğru gübreyi seçmek lazım. Organik gübreler, toprak dostu. Bitkiler hem sağlıklı büyür hem de çevreye zarar vermezsin. Toprakla daha çok haşır neşir olunca, insanın bağları güçleniyor doğayla.
Hadi gel, biraz da ışık konusuna değinelim. Işık, bitkiler için hayat kaynağı. Ama her bitki güneşi sevmez. Naneye direkt güneş ışığı fazla gelir. Gölge alanları da unutmamalı. O yüzden, bitkilerin yerini iyi planlamak önemli. Biraz araştır, biraz dene, sonucuna bayılacaksın.
Son olarak, arada bir bahçede dolanmak, bitkilerle konuşmak. Evet, yanlış duymadın, konuşmak! Bitkilerle iletişim kurmak, onların gelişimini olumlu etkiler derler. İnandım, inandım! Denemekten zarar gelmez. Hem kim bilir, belki de daha mutlu büyürler...