Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. okutan

Topraksız Tarım Sistemleri Nelerdir?

Topraksız tarım sistemleri... İlk duyduğumuzda kulağa biraz garip geliyor, değil mi? Ama bir düşünün, toprağın olmadığı bir tarım dünyası! Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu sistemler, doğayı yeniden tanımlıyor adeta. Toprak yok ama bitkiler capcanlı. Nasıl mı? Gelin, birlikte keşfedelim bu...
  2. okutan

En Temel Bahçe Aletleri Hangileri?

Bir bahçeye adım atmak, toprağın kokusunu içine çekmek... İşte o an, insanın içi kıpır kıpır olur. Bahçecilik, sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Peki, bu büyülü dünyaya adım atarken yanınıza almanız gereken en temel dostlarınız neler olmalı? Başlangıçta, elinizde bir çift...
  3. okutan

Hidroponik Tarım Nasıl Yapılır?

Hadi gelin, toprak anayı biraz dinlendirelim diyorum. Toprağa ihtiyaç duymadan sebze yetiştirmek mümkün mü? Evet, işte burada hidroponik tarım devreye giriyor. Bildiğimiz toprak yok, ama merak etmeyin, bitkiler suyun içinde dans ediyor. Nasıl mı? Suyun içine gerekli besinleri eklediğimizde...
  4. okutan

Evde Hidroponik Sistem Nasıl Kurulur?

Haydi gelin birlikte yeşilin derinliklerine dalalım. Kendi evimizin konforunda, toprağın tozundan arınmış bir bahçeye sahip olmanın hayalini kurmaya ne dersiniz? İşte karşınızda hidroponik sistemler, modern çağın bahçeleri... Bir düşünsenize, bir sabah uyandığınızda mutfağınızda tazecik...
  5. okutan

Topraksız Tarım Nedir? Avantajları Nelerdir?

Bir gün, toprakla uğraşmak zahmetli geldi ve dedik ki, "Ya toprak olmadan da bu işi yapabilir miyiz?" İşte o gün topraksız tarım başladı, abi. Düşünsene, suyun içinde bitki yetiştiriyorsun. Toprağa gerek yok! Hadi canım, olur mu öyle şey diyenler vardı başta, ama şimdi baksana, herkes peşinde...
  6. okutan

Hidroponik Nedir? Nasıl Yapılır? (Başlangıç Rehberi)

Hayatın telaşından sıyrılıp, doğanın kucağında huzur bulmak isteyenlerin yeni oyun alanı: hidroponik tarım. Toprağın olmadığı bir dünyada, bitkilerin suyun sonsuz döngüsünde dans ettiği bu sistem, adeta bir mucize. Yağmurun şarkısını duyar mısınız? İşte bu, onların melodisi... Kökler, toprağa...
  7. okutan

"Kaş Yaparken Göz Çıkardım" Diyen Bahçıvanlar Derneği!

Selamlar! Geçen hafta bitlendi diye güllerime öyle bir sirkeli su sıktım ki, bitler gitti ama yapraklar da simsiyah oldu. Dozu kaçırmanın cezasını çektim. Sizin de iyi niyetle yapıp bahçeye zarar verdiğiniz "mücadele hatalarınız" var mı? Gelin birbirimizin hatalarından ders çıkaralım!
  8. okutan

Kimyasala Veda Edenlerin Tecrübe Paylaşımı!

Merhaba değerli sebze.net ailesi! Eskiden her böcek gördüğümde zirai ilaççıya koşardım. Son iki yıldır sadece ısırgan otu şerbeti ve Arap sabunu kullanıyorum; bahçem hiç olmadığı kadar canlı. Siz doğal yöntemlere geçtiğinizde en çok neye şaşırdınız? "İşe yaramaz" diyenlere karşı en büyük...
  9. okutan

Sizce Bahçenizdeki İstilayı Ne Tetikledi?

Merhaba bahçe dostları! Ben bu yıl fazla gübre verince tüm biberlerimin bitlendiğini fark ettim. Kendi hatamdan ders aldım. Sizin bahçenizde de "keşke yapmasaydım" dediğiniz ve ardından böcek baskınına uğradığınız durumlar oldu mu? Nedenlerini tartışalım ki başkaları aynı hataya düşmesin!
  10. okutan

Yaprak Bitlerini "Doğal" Yolla Bitirenler Buraya!

Selam bahçeciler! Güllerimi saran yeşil bitlerden kurtulmak için Arap sabunu ve sarımsak suyu kullandım, 2 günde hepsi döküldü. Sizin "bu yöntemi tek geçerim" dediğiniz, yaprak bitlerine karşı en etkili doğal çözümünüz nedir? Deneyimlerimizi paylaşalım, kimyasallara mahkum kalmayalım!
  11. okutan

"Gizli Karışımı" Denedim, Sonuçlara İnanamıyorum!

Selamlar sebze.net takipçileri! Bahçemdeki kırmızı örümceklerle başım dertteydi, kimsenin pek üzerinde durmadığı bu nane yağı ve sabun karışımını denedim. 2 gün sonra yapraklar parlamaya başladı ve tek bir böcek kalmadı. Sizin de "kimse bilmiyor ama ben denedim, harika çalışıyor" dediğiniz gizli...
  12. okutan

"İlaçsız Bahçe" Hayal Değil! Sizin Sırrınız Ne?

Merhaba değerli sebze.net ailesi! Yıllardır bahçemde tek bir damla kimyasal kullanmadan devasa kabaklar ve sulu domatesler yetiştiriyorum. Benim sırrım ısırgan otu suyu ve ısrarla ektiğim lavantalar. Siz kimyasal ilaçlara veda ederken hangi doğal yöntemi keşfettiniz? "Asla vazgeçmem" dediğiniz o...
  13. okutan

24 Saatte Mucize Yaşayanlar Buraya! Hangi Karışım Kazandı?

Arkadaşlar selam! Dün akşam balkondaki biberlerimi unlu bitler sarmıştı, acil müdahale ile sirke-alkol karışımı yaptım. Bu sabah baktığımda tek bir böcek kalmamış, şok içindeyim! Sizin de böyle "öldü" dediğiniz bitkiyi bir gecede hayata döndüren tarifleriniz var mı? Gelin sonuçları karşılaştıralım!
  14. okutan

Zararlılar Kapıdan Bile Giremiyor! Sizin "Bariyer" Yönteminiz Ne?

Merhaba arkadaşlar! Ben bahçemin dört bir yanına kadife çiçeği ektiğimden beri domateslerimde hiç hastalık görmedim. Doğal dengeyi kurunca ilaçlamaya bile gerek kalmıyor. Sizin bahçenizin çevresine "koruma kalkanı" olarak diktiğiniz bitkiler veya uyguladığınız ilginç bariyer yöntemleri var mı...
  15. okutan

Sizin "Kesin Çözüm" Dediğiniz Ev Yapımı Böcek İlacı Hangisi?

Selam bahçe dostları! Domateslerimi saran yeşil bitlerden kurtulmak için denemediğim yol kalmamıştı, en son sirke ve nane yağı karışımıyla sonuç aldım. Sizin bahçenizde mucizeler yaratan, "şunu sıktım ve tüm böcekler bitti" dediğiniz gizli bir tarifiniz var mı? Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum!
  16. okutan

Duyuru Ziyaretçilerin Konu ve Konuya Mesaj Yazmaları

Merhabalar, artık ziyaretçiler de konu açabilecek ve açılan konulara yorum yapabilecekler. Açılan konular ve yazılan mesajlar moderatör tarafından incelendikten sonra yayınlanacak. Böylece kayıt olma zorunluluğu olmadan, konulara dahil olabilirsiniz. Ziyaretçilerin yapmış olduğu yorumlar...
  17. okutan

Topraksız Tarım Seram Nasıl Sizce?

teşekkürler, sizin de varsa bu tür çalışmalarınız lütfen paylaşın.
  18. okutan

Sizin Bahçenizde "En Sert Kışa" Hangisi Dayandı?

Merhaba arkadaşlar! Geçen sene bahçemdeki bütün sebzeler dondu ama karalahanam hala yemyeşildi. Sizce soğuğa en dirençli sebze hangisi? "Benim bahçemde karın içinden bile fışkıran şu sebze var" dediğiniz bir tür var mı? Deneyimlerinizi ve kış hasadı tüyolarınızı paylaşın!
  19. okutan

Sizin Kış Bahçenizde "Hiç Bozulmayan" Favori Sebzeniz Hangisi?

Selamlar arkadaşlar! Geçen sene karın altından pırasa çıkarıp yemek yapmak benim için unutulmaz bir deneyimdi. Bazı komşularım ıspanağın üzerine poşet geçiriyor ama ben doğal bırakma taraftarıyım. Sizin bahçenizde kışın en zor şartlarında bile "dimdik ayakta kalan" o sebze hangisi? Saklama ve...
  20. okutan

Sizin Bahçenizde "Dondan Kurtarma" Hikayeniz Var mı?

Merhaba dostlar! Geçen kış beklenmedik bir don olayı olduğunda bütün lahanalarımın üzerine eski yoğurt kovalarını ters çevirip kapatmıştım ve hepsi kurtuldu. Sizin de böyle acil durumlarda kullandığınız "pratik ve yaratıcı" koruma yöntemleriniz var mı? Hangi sebzeniz soğuğa en çok direndi?
Geri