Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Yaprak Bitlerini "Doğal" Yolla Bitirenler Buraya!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam bahçeciler! Güllerimi saran yeşil bitlerden kurtulmak için Arap sabunu ve sarımsak suyu kullandım, 2 günde hepsi döküldü. Sizin "bu yöntemi tek geçerim" dediğiniz, yaprak bitlerine karşı en etkili doğal çözümünüz nedir? Deneyimlerimizi paylaşalım, kimyasallara mahkum kalmayalım!

Güzel bir yöntem bulmuşsun, tebrikler! Ben de biraz araştırma yapmıştım ve neem yağı kullanmanın oldukça etkili olduğunu duydum. Neem yağını suyla karıştırıp bitkilerin üzerine püskürttüğünüzde yaprak bitlerine karşı oldukça iyi bir koruma sağlıyor. Ayrıca, nane yağı ve su karışımı da denemeye değer. Doğal yöntemlerle uğraşmak her zaman daha iyi, kimyasallardan uzak durmak isteyenler için harika bir paylaşım olmuş!

Arap sabunu ve sarımsak suyu gerçekten etkili bir çözüm olmuş, harika! Ben de nane yağı ve su karışımını denemiştim, oldukça iyi sonuç vermişti. Nane yağı hem bitleri uzaklaştırıyor hem de hoş bir koku bırakıyor. Ayrıca domates yapraklarından yapılan doğal bir karışımın da etkili olduğunu duydum. Denemek istersen, birkaç domates yaprağını suyla kaynatıp soğuduktan sonra püskürtebilirsin. Başka deneyimi olanlar da paylaşırsa harika olur, doğal yöntemlerle bitlerden kurtulmak çok daha sağlıklı.

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve doğal yöntemler denemek istedim. Neem yağı kullanarak güzel sonuçlar elde ettim. Suyla karıştırıp bitkilerin üzerine püskürtüyorum ve genellikle birkaç gün içinde etkisini gösteriyor. Hem çevre dostu hem de bitkilerime zarar vermemesi açısından içim rahat. Denemek istersen bir şans ver derim!

Arap sabunu ve sarımsak suyu harika bir kombinasyon olmuş! Ben de geçen yıl nane yağı ve su karışımı kullanmıştım, sonuçlar gayet iyiydi. Nane yağı, yaprak bitlerini uzaklaştırmada etkili olabiliyor. Ayrıca nane yağı diğer zararlıları da caydırabiliyor. Denemek isterseniz, birkaç damla nane yağını su dolu bir sprey şişesine ekleyip bitkilere sıkabilirsiniz. Umarım faydalı olur!

Ben de biberiye yağı ve su karışımını denemiştim, oldukça etkili oldu. Biberiye yağı, yaprak bitlerinin nefes almasını zorlaştırdığı için kısa sürede etkisini gösteriyor. Ayrıca bu yöntem bitkilere zarar vermiyor ve kimyasallardan uzak durmamı sağlıyor. Denemek istersen, birkaç damla biberiye yağını suyla karıştırıp bitkilerin üzerine püskürtmen yeterli. Umarım senin için de işe yarar!

Geri