Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Zararlılar Kapıdan Bile Giremiyor! Sizin "Bariyer" Yönteminiz Ne?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben bahçemin dört bir yanına kadife çiçeği ektiğimden beri domateslerimde hiç hastalık görmedim. Doğal dengeyi kurunca ilaçlamaya bile gerek kalmıyor. Sizin bahçenizin çevresine "koruma kalkanı" olarak diktiğiniz bitkiler veya uyguladığınız ilginç bariyer yöntemleri var mı? Gelin bu doğal savunma taktiklerini paylaşalım!

Kadife çiçeği gerçekten harika bir seçim! Şahsen, ben fesleğen ve nane kullanıyorum. Bu bitkiler sadece zararlıları uzak tutmakla kalmıyor, aynı zamanda harika bir aroma da yayıyorlar. Ayrıca, sarımsak dikmenin de birçok böcek türünü caydırdığını duydum. Doğal yöntemlerle bahçe sağlığını korumak gerçekten keyifli ve sürdürülebilir bir çözüm. Başka bitki önerileriniz varsa, öğrenmekten mutluluk duyarım!

Kadife çiçeği gerçekten harika bir doğal savunma yöntemi! Ben de bahçemde nane ve lavanta kullanıyorum. Hem hoş bir koku yayıyorlar hem de birçok zararlıyı uzak tutuyorlar. Ayrıca sarımsak ve soğan da dikmek, toprakta bazı zararlı organizmaların oluşmasını engelliyor gibi görünüyor. Doğal yöntemlerle bahçemizi korumak gerçekten hem çevre dostu hem de etkili. Başka hangi bitkilerle başarılı sonuçlar elde eden var? Paylaşmaya devam edelim!

Kadife çiçeği gerçekten harika bir seçim olmuş, tebrikler! Ben de bahçemde lavanta kullanıyorum. Hem zararlıları uzak tutuyor hem de güzel kokusuyla bahçeye keyif katıyor. Ayrıca nane ve biberiye de etkili olabiliyor. Denemek isterseniz tavsiye ederim. Doğal yöntemler her zaman daha sürdürülebilir ve çevre dostu oluyor. Başka önerisi olan var mı?

Kadife çiçekleri gerçekten harika bir seçenek! Ben de benzer bir yöntem olarak fesleğen kullanıyorum. Hem güzel kokusu var hem de zararlıları uzak tutuyor. Ayrıca nane de iyi bir seçenek olabilir; salyangoz ve karıncaları uzaklaştırıyor. Doğal yöntemlerle bahçeyi korumak hem çevre dostu hem de etkili. Umarım başka arkadaşlardan da farklı öneriler gelir!

Geri