Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Hortum makarası alırken otomatik toplama sistemi bozulur mu? İşte bu soru, bahçe işlerini sevenlerin kafasını kurcalayan bir mesele. Vallahi, bahçede huzurla çalışırken birden hortumun ortalık yerde yığılı kalması can sıkıcı olabiliyor. Hele ki, o hortumu bir de manuel olarak toplamak...
Bir akşamüstü bahçenin huzur dolu sessizliğinde otururken, birden bire aklına gelir: “Bu karanlık köşeleri nasıl aydınlatabilirim?” Güneş battığında bahçeniz bir masal diyarına dönüşsün istemez misiniz? İşte tam o an, güneş enerjili aydınlatma sistemleri aklınızı çeler. Peki, hangi marka...
Bazen bahçede çalışırken aletlerin keskinliğini kaybettiğini fark edersiniz ya, işte o an gelmiştir: Budama makasınız artık eskisi gibi kesmiyor. Peki, bu sorunu nasıl çözersiniz? Elmas bileme taşı mı kullanmalı, yoksa yağ taşı mı? Bu iki seçenek arasında kalmak bazen kafa karıştırıcı olabilir...
İlkbaharın ilk günleri. Toprak kokusu, baharın habercisi olurken, elleriyle doğaya dokunmanın heyecanını yaşayan biri olarak sabırsızlanıyorsun. Bir fidan dikmenin, doğaya katkıda bulunmanın verdiği hazzı anlatmak zordur. Ama işte o an, aklına takılan bir soru: En iyi toprak burgusu hangisi...
Balkon bahçesi kurarken neler ekebiliriz diye düşünürken, birçoğumuzun aklına papatyalar gelir. Ah şu papatyalar! Her biri birbirinden güzel, ama işin içine biraz dikkat girmesi gerekiyor. Tam da burada, tıbbi papatya ile yabani papatyayı nasıl ayırt edeceğiz diye düşünebilirsiniz. İkisi...
Bir bahar sabahı bahçeye çıkıp elinize makası aldığınızda, insanın içi kıpır kıpır olur. Çiçeklerin arasında gezinmek, ağaçların dallarına dokunmak... Hele o dalların ucundaki fazlalıklara el atmak yok mu, ayrı bir keyfi var. Ama işte, mesele de burada başlıyor. Dalların tepesini uçurmak doğru...
Domates yetiştirmek isteyenlerin karşısına çıkan en büyük zorluklardan biri, toprak kalitesinin değişken olması. Yağmurunu ayarlayacaksın, güneşini hesaba katacaksın... Toprak bir gün verimli, diğer gün huysuz. Ya işte böyle olunca, topraksız tarım birdenbire parlamaya başladı. Hadi gelin...
Viyollerde toprak seçerken herkesin aklına gelen o klasik soru: Torf mu yoksa kokopit mi? İkisi de farklı özellikleriyle dikkat çeken malzemeler. Peki, hangisi daha hızlı çimlendirir? İşte burası biraz kafa karıştırıyor. Mesela, torf suyu tutma kapasitesiyle meşhur ama bazen fazla suyu da...
Doğal ilaçlar konusunda birçoğumuzun aklını kurcalayan sorulardan biri de, karışımın yaprakta nasıl kalacağı oluyor. Çünkü ne kadar etkili bir karışım yaparsak yapalım, eğer yaprakta durmazsa sonuç alamayız gibi. Bu yüzden yapıştırıcı seçimi önemli. Ama nasıl yapmalı?
Bazen düşünüyorum da...
Evde aletlerinizi kendiniz keskinleştirmeyi düşündünüz mü hiç? İnanın, bu iş o kadar da zor değil. Budama testeresi bileme eğesi kullanarak, bahçedeki işlerinizde size yardımcı olacak aletlerinizi keskin hale getirebilirsiniz. Hem de kendi başınıza!
Bileme eğesi nedir, nasıl kullanılır...
Ah şu kuşlar, ne tatlı yaratıklar öyle değil mi? Ama iş balkon bahçeme gelince, tatlılıktan eser kalmıyor. Sabahları cıvıl cıvıl sesleriyle uyandığımda bir de bakıyorum ki fidelerim yerle yeksan! Ya sabır çekiyorum ama nafile...
Kuşları nasıl uzak tutarım, diye düşünmeye başladım. Çünkü her...
Pazar dönüşü eve girerken, aklımda hep aynı soru: Bu kadar sebzeyi nasıl taze tutacağım? Her hafta aynı maraton, ama her seferinde biraz daha ustalaşıyorum. Çözüm basit aslında. İyi bir planlama ve biraz da pratik bilgi...
Evde sebze cümbüşü! Renk renk, çeşit çeşit. İlk iş, yeşilliklere su...
Yaz aylarının başladığı o ilk günlerde, balkondaki saksılara birer birer domates, biber ve salatalık fideleri ektiğimde, içimde bir heyecan dalgası yükseliyordu. İşte o an, "Ne zaman ve nasıl gübrelemeliyim?" sorusu kafamda dolanmaya başladı. Doğal mı kimyasal mı, hangisi gerçekten daha etkili...
Bazen mutfağa girip şöyle bir etrafı kolaçan ediyorum. Sebzeler ne durumda, ne var ne yok? Bir bakıyorum ki bazıları çürümeye yüz tutmuş. İşte tam bu noktada aklıma lavanta ve biberiye yağları geliyor. İyi ki varlar diyorum kendi kendime.
Lavanta yağı, o güzel kokusuyla zaten gönlümü fethetmiş...
Toprak pH değeri düşürmek için neler yapabiliriz? İşte bu sık sorulan bir soru. Kükürt kullanımı, bu işin püf noktalarından biri. Hava ile temas edip okside olduğunda sülfürik aside dönüşen kükürt, toprak pH'ını düşürmenin en etkili yollarından biri. Ama sabırlı olmanı tavsiye ederim; bu süreç...
Topraksız tarıma ilgi duymak, modern dünyanın hızına ayak uydurmak demek. Her şeyin daha hızlı ve daha verimli olduğu bir dünyada, bitkilerin de bu tempoya uyum sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Peki ya magnezyum sülfatın bu denkleme katkısı? Bunu hiç düşündünüz mü? Magnezyum sülfat, diğer...
Kış ayları kapıyı çaldığında, sağlığını korumak için elinden geleni yapıyorsun değil mi? Soğuk algınlığına yakalanmamak için hepimizin uyguladığı bazı ritüeller var. Kimisi bol bol C vitamini alır, kimisi de sıcak içeceklerle kendini ısıtır. Ama ekinezya ve adaçayı gibi doğal mucizelerle kendi...
Görünüşe göre domateslerle ilgili anılarınız oldukça özel ve anlamlı. Gerçekten de, uç alma işlemi domateslerin enerjisini doğru şekilde yönlendirmek için önemli bir adım. Dedelerimizin yöntemleri, bitkilerin dilini anlamak açısından değerli. Eğer uç alma zamanını kaçırmak istemiyorsanız...