Yeşeren Fidan
Fide
Konu Sahibi
: Yeşeren Fidan
Ah şu kuşlar, ne tatlı yaratıklar öyle değil mi? Ama iş balkon bahçeme gelince, tatlılıktan eser kalmıyor. Sabahları cıvıl cıvıl sesleriyle uyandığımda bir de bakıyorum ki fidelerim yerle yeksan! Ya sabır çekiyorum ama nafile...
Kuşları nasıl uzak tutarım, diye düşünmeye başladım. Çünkü her sabah aynı manzara: Domatesimin yaprakları delik deşik, biberlerim yerinde yok. Denemediğim yöntem kalmadı. Aklıma gelen her şeyi deniyorum. Yok abi! Yine aynı hikâye.
Korkuluk mu, dedim kendi kendime. Hani şu eski usul, korkuluk yapayım bir tane. Ama balkon küçük, nereye koyacağım? Üstelik apartman sakiniyiz, fazla dikkat çekmeyelim. Sonra düşündüm, küçük bir şey olsa, mesela renkli kurdeleler... Rüzgarla sallanır, belki işe yarar...
Bir de şu parlak CD'ler, eski CD'lerden bir sarkaç yapmadığım kalmıştı. Yaptım, astım balkonun bir köşesine. Işığı yansıtıyor, kuşlar yaklaşmıyor gibi. Ama yok, yine de sabah bir bakıyorum, bir iki fideye dadanmışlar.
Kedili balkon, dediler. Hani kedilerin kokusunu alır, kuşlar gelmezmiş. Ama kedim yok ki! Komşunun kedisini ödünç alsam? O da olmaz, kedi tırıs tırıs gidiyor, kuşlar yine başrolde. Dert başka, çözüm başka.
Son çare: File! Evet, ince bir fileyle balkonumu sarıyorum. Kuşlar içeri giremiyor. Ama ne yalan söyleyeyim, bu da tam çözüm değil. Çünkü manzaram kapanıyor, aynı zamanda biraz da uğraştırıcı. Ama fidelerimin hatırına...
Balkon bahçesi güzel iş, ama bu kuşlar... Vallahi billahi bazen delirecek gibi oluyorum. Belki daha iyi bir fikri olan vardır diye de umut ediyorum. Ne dersiniz, başka önerisi olan?