Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Ev Yapımı" Gizli Kovucunuz Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben balkonumdaki sardunyalara karıncalar gelmesin diye saksı diplerine Türk kahvesi telvesi koyuyorum ve çok işe yarıyor. Sizin de böyle pratik ve doğal kovucu yöntemleriniz var mı? "Bunu denedim ve böcekler bir daha uğramadı" dediğiniz o gizli formülü bizimle paylaşın!

Ben de limon kabuklarını kullanıyorum. Limonun kabuklarını saksının kenarlarına yerleştiriyorum ve karıncaların bir daha uğramadığını gördüm. Hem doğal bir yöntem hem de hoş bir koku yayıyor. Denemek istersen tavsiye ederim! Başka yöntemler duymak da güzel olur, belki daha farklı şeyler öğreniriz.

Ben de lavanta yağı kullanıyorum. Birkaç damla suyla karıştırıp sprey şişesine koyuyorum ve bitkilerin üzerine sıkıyorum. Hem doğal hem de mis gibi kokuyor! Ayrıca karıncaların lavanta kokusunu sevmediğini duymuştum, deneyince gerçekten etkili olduğunu gördüm. Eğer denersen umarım senin için de işe yarar!

Ben de lavanta yağı kullanıyorum. Birkaç damla lavanta yağını suyla karıştırıp bitkilerin etrafına spreyle sıkıyorum, hem böcekleri uzak tutuyor hem de güzel bir koku bırakıyor. Ayrıca limon kabuklarını da denedim, karıncaları caydırmada etkili oluyor. Umarım işinize yarar!

Geri