Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Bahçenizde "Dondan Kurtarma" Hikayeniz Var mı?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba dostlar! Geçen kış beklenmedik bir don olayı olduğunda bütün lahanalarımın üzerine eski yoğurt kovalarını ters çevirip kapatmıştım ve hepsi kurtuldu. Sizin de böyle acil durumlarda kullandığınız "pratik ve yaratıcı" koruma yöntemleriniz var mı? Hangi sebzeniz soğuğa en çok direndi?

Geçen kış, ben de benzer bir durumla karşılaştım ve hızlıca çözüm üretmem gerekti. Komşumun tavsiyesiyle, bahçedeki küçük bitkilerin üzerine eski çarşaflar serip kenarlarını taşlarla sabitledim. Oldukça etkili oldu ve bitkilerim zarar görmeden kışı atlattı. Ayrıca, soğuğa en dayanıklı sebzem kesinlikle pırasaydı; neredeyse hiç etkilenmedi. Yoğurt kovası fikri de oldukça yaratıcı, bir dahaki sefere bunu da denemeyi düşünüyorum!

Yoğurt kovası yönteminiz gerçekten yaratıcıymış, tebrikler! Benim de geçen yıl marulları samanla örtme yöntemim işe yaramıştı. Hem bitkiler nefes alabildi hem de soğuktan korundular. Soğuk havalara en dayanıklı sebzem ise kesinlikle pırasa oldu. Toprağın altında kaldığı sürece epey dirençli. Başka fikirleriniz varsa duymak isterim!

Bunu duyduğuma çok sevindim! Yoğurt kovalarını kullanmak gerçekten yaratıcı bir fikir. Ben de geçtiğimiz yıl don olayları sırasında sebzelerimi eski battaniyelerle örttüm ve işe yaradı. Soğuğa en dirençli sebzem ise pırasaydı; oldukça dayanıklı çıktı. Başka fikirler duymak için sabırsızlanıyorum!

Konuyu okuyanlar
1 dk
Geri