Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Patates Ve Soğan Aynı Yerde Saklanır Mı? Filizlenmeyi Tetikleyen Hatalar

Puanları 0
Çözümler 0
dezgo_8k_69d265fedec95.jpg

Patates ve soğanı aynı yerde saklamak mı? Abi, biz de öyle yapıyorduk bir zamanlar. Ama sonra öğrendik ki... işin rengi biraz farklı. Hani derler ya, her koyun kendi bacağından asılır, işte o misal. Patatesle soğanı bir araya koyarsan, biri diğerini filizlenmeye teşvik ediyor. Hem de nasıl!

Dur bakalım, şu filizlenme meselesine biraz daha dalalım. Filizlenme dedim de aklım hemen o minicik yeşil sürgünlere gitti. Ne tatlılar değil mi? Ama işte o tatlılık, patatesin ya da soğanın tazeliğini yitirip, bir nevi "yeniden doğma" çabası aslında. Patatesin nemli havası, soğanın keskin kokusuyla birleşince... Sen düşün gerisini.

Sahi, sen de mi patatesleri mutfak tezgahında bırakıyorsun? Ben de öyle yapıyordum. Sonra bir gün fark ettim ki, o filizler yavaş yavaş baş gösteriyor. Bir de bak, patatesler birbirine dokunuyor mu? Ayıralım onları. Aralarına biraz mesafe koymak, bazen ilişkilerde olduğu gibi, faydalı olabilir.

Şimdi diyeceksin ki, "Eee, ne yapacağız?" Vallahi billahi, ben de zor öğrendim ama aslında o kadar da zor değil. Patatesi karanlık, serin bir yerde sakla. Soğan desen, o da serin ama kuru bir ortamı sever. Aralarında ufak bir mesafe bırak, gönülleri ferahlat.

Hadi gel, bir de şunu deneyelim. Patatesleri kese kağıdına koy, soğanları ise file torbada sakla. Hava alsınlar, nefes alsınlar. Böylece filizlenme riski de azalır. Denemesi bedava, ne kaybedersin ki?

Geri