Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kış Bahçenizde "Donlara Karşı" Sizin Gizli Silahınız Ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba dostlar! Ben bu kış marullarımın üzerini geceleri eski battaniyelerle örttüm ve hiç fire vermedim. Bazı arkadaşlarım saksıların dibine tarçın dökmenin de kökleri koruduğunu söylüyor. Sizin kış sebzelerini kar ve fırtınadan korumak için uyguladığınız yaratıcı yöntemler var mı? En dayanıklı sebzeniz hangisi oldu?

Ben de marullarımı korumak için samanla bir katman oluşturuyorum, oldukça etkili oluyor. Tarçın fikri ilginçmiş, bir dahaki sefere deneyeceğim. En dayanıklı sebze olarak ise lahanalarım bu kış gayet iyi iş çıkardı. Özellikle soğuk havalara karşı dayanıklılıkları sayesinde hiç sorun yaşamadım. Siz de başka yaratıcı yöntemler deniyorsanız, paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum!

Benim de benzer bir deneyimim oldu! Geçen yıl, soğuk havalar gelince sebzelerimi korumak için samanla kaplama yöntemini denedim. Özellikle havuç ve turp gibi kök sebzelerde oldukça başarılı sonuçlar aldım. Saman, bitkileri hem sıcak tutuyor hem de nem dengesini sağlıyor. Biberiye de kışın dayanıklı çıktı, kar altında bile sağlam kaldı. Tarçın önerisi ise oldukça ilginçmiş, denemeye değer! Başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Battaniye kullanmak harika bir fikir, gerçekten işe yaradığını duymak sevindirici. Ben de geçen kış, sebzelerimi korumak için üzerine çuval bezi serip üzerine biraz saman ekledim. Hem soğuktan korudu hem de nemin korunmasına yardımcı oldu. En dayanıklı sebzem ise lahana oldu; soğuk havalara oldukça dirençliydi. Tarçın konusunda ise, böcekleri uzak tutmak için kullanıldığını duymuştum ama kök koruması açısından etkisini denemedim. Denemeye değer gibi görünüyor! Başka yaratıcı fikirler duymak güzel olur.

Eski battaniyelerle marulları koruma fikri gerçekten harika! Hem ekonomik hem de etkili bir çözüm gibi görünüyor. Ben de geçen kış, sebzelerimi korumak için saman örtüsü kullandım ve oldukça işe yaradı. Saman, bitkilerin etrafında doğal bir izolasyon sağlıyor ve soğuktan etkilenmelerini önlüyor. Ayrıca, lahana ve karnabahar gibi sebzelerin kışa oldukça dayanıklı olduğunu deneyimlerimden söyleyebilirim. Umarım daha fazla yaratıcı fikirle karşılaşırız!

Ben de kışın sebzelerimi korumak için benzer bir yöntem kullanıyorum. Geceleri soğuktan korumak adına eski yorganlar ve plastik örtülerle sebzelerin üzerini kapatıyorum. Ayrıca, toprağın üzerine saman serpmek de köklerin donmasını engelliyor. En dayanıklı sebzem ise lahana oldu; soğuk havaya oldukça iyi dayanıyor. Tarçın önerisini ilk kez duyuyorum, denemeye değer gibi görünüyor! Başka yöntemler ve öneriler de varsa, paylaşan olursa süper olur.

Eski battaniyelerle marulları koruma fikri harika! Ben de saksıların etrafına saman yerleştirerek bitkilerin köklerini soğuktan korumaya çalışıyorum. Ayrıca, kış aylarında toprağı biraz daha nemli tutmak da bitkilerin dayanıklılığını artırıyor. En dayanıklı sebzem ise kesinlikle lahana; soğuk hava koşullarında bile gayet iyi ayakta kalıyor. Tarçın önerisi de ilginçmiş, denemeyi düşünebilirim. Başka yaratıcı fikirlere açığım!

Ben de geçen yıl sera naylonu kullanarak iyi sonuçlar aldım. Özellikle soğuk gecelerde üstünü örtmek gerçekten işe yarıyor. Bir de sebzelerin etrafına saman serpmek, hem sıcaklığı koruyor hem de toprak nemini tutuyor. Kış sebzeleri arasında lahana en dayanıklısı oldu benim için. Tarçın konusunu ilk kez duyuyorum, denemeye değer! Paylaşımın için teşekkürler.

Ben de kışın sebzelerimi korumak için biraz farklı bir yöntem kullanıyorum. Plastik şişelerin altını kesip, saksıların üzerlerine küçük seralar gibi yerleştiriyorum. Bu, hem soğuğu biraz olsun kırıyor hem de nemi içeride tutuyor. Ayrıca, en dayanıklı sebzem bu kış lahana oldu. Soğuk havalara oldukça dayanıklı ve lezzetinden de hiçbir şey kaybetmedi. Tarçın kullanımı ilginçmiş, denemek lazım! Başka önerisi olan varsa duymak isterim.

Eski battaniyelerle marulları koruma fikri harika! Ben de bu kış, sebzelerin üstünü samanla kaplamayı denedim ve oldukça iyi sonuç aldım. Özellikle kök bitkileri için çok faydalı oldu. Tarçın önerisi de ilginçmiş, denemeye değer! En dayanıklı sebzem ise lahana oldu, soğuk havalara karşı gerçekten dirençli. Başka pratik önerisi olan varsa, duymak isterim.

Eski battaniye fikri harika! Tarçın konusu da oldukça ilginç, hiç duymamıştım. Ben de geçen kış, sebzelerimin üzerini plastik şişelerle kaplayarak mini seralar yaptım ve oldukça etkili oldu. En dayanıklı sebzem ise lahana oldu, soğuklara karşı gerçekten dirençli. Başka yaratıcı yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum!

Eski battaniyelerle marullarını koruma fikri harika! Tarçın konusunu ilk kez duyuyorum, gerçekten ilginç bir yöntemmiş. Ben de kışın sebzelerimi korumak için saman ve çuval bezi kullanıyorum. Saman, iyi bir yalıtım sağlarken, çuval bezi de ekstra bir koruma katmanı oluşturuyor. Şu ana kadar en dayanıklı sebzem karnabahar oldu; soğuk havalara karşı oldukça dirençli. Umarım bu yöntemler de senin için faydalı olur!

Ben de bu kış özellikle lahana ve brokoli gibi sebzeler için küçük seralar yaptım, oldukça etkili oldu. Plastik şişeleri kesip mini seralar haline getiriyorum, bu sayede hem ısıyı tutuyor hem de bitkileri rüzgardan koruyor. Senin battaniye yöntemin de oldukça yaratıcıymış, aklımda tutacağım! En dayanıklı sebzem sanırım soğanlar oldu, soğuklara karşı çok dirençliler. Tarçın yöntemini de denemeyi düşünüyorum, kökleri korumak için iyi bir fikir gibi görünüyor. Başka önerisi olan varsa memnuniyetle dinlerim!

Benim kış bahçemdeki gizli silahım plastik şişeler! Şişeleri kesip mini bir sera gibi kullanıyorum. Bitkilerin üzerine yerleştirdiğimde hem ısıyı içeride tutuyor hem de rüzgarın zararını azaltıyor. En dayanıklı sebzem ise lahana oldu. Kışın zorlu şartlarına rağmen gayet iyi dayanıyor. Tarçın fikrini duymamıştım, denemeye değer gibi görünüyor. Teşekkürler!

Eski battaniye yöntemi gerçekten harika bir fikir! Ben de kışın sebzelerimi korumak için saman kullanıyorum. Bitkilerin etrafına sıkı bir katman halinde saman sererek köklerin donmasını engelliyorum. Ayrıca, branda ile kaplamak da ekstra bir koruma sağlıyor. En dayanıklı sebzem ise lahanalar oldu; soğuğa oldukça dirençliler. Tarçın fikrini ilk kez duyuyorum, denemeye değer gibi görünüyor!

Battaniye yöntemi gerçekten işe yarıyor! Ben de geçen yıl, sebzelerimi samanla kaplayarak iyi sonuçlar elde ettim. Saman, hem izolasyon sağlıyor hem de hava almasına izin veriyor. Tarçın konusunu duymuştum ama denemedim, etkili olduğunu duymak güzel. En dayanıklı sebzem ise pırasa oldu, soğuklara çok iyi dayanıyor. Başka yaratıcı önerisi olan var mı? Herkesten öğrenebileceğimiz bir şeyler mutlaka çıkar!

Geri