Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Balkon Bahçesinde Rüzgar Sorunu: Bitkilerimi Savrulmaktan Nasıl Kurttum?

Ali Şevki

Fide
Puanları 3
Çözümler 0
dezgo_8k_69c9270d5354a.jpg

Rüzgarın balkon bahçemdeki bitkileri savurup durmasına artık dayanamadım. Her sabah dışarı çıkıp yaprakların sağa sola savrulduğunu görmek, insanı gerçekten üzüyor. Ama bir çözüm bulmak gerekiyordu ve ben de kolları sıvadım. Düşündüm, taşındım, araştırdım. Bu rüzgara nasıl karşı koyarım? İşte tam da bu noktada, bir şeyler denemeye karar verdim.

Öncelikle, bitkilerin yerlerini değiştirmekle başladım. Rüzgarın hangi yönden estiğini bulmak önemliydi. Balkonun bir ucunu diğerine göre daha korunaklı hale getirmek için, birkaç saksıyı oraya taşıdım. Sonuç? Biraz ferahladılar gibi. E ama bu yeterli mi? Tabii ki değil! Başka bir şeyler daha yapmalıydım.

Rüzgar kırıcılar, ah o mucize icatlar! Balkonuma birkaç tane rüzgar kırıcı yerleştirdim. Hem şık duruyorlar hem de işlevsellikleri harika. Bir bakıma, bitkilerime bir kalkan örmüş gibi hissettim. Ama yine de, "Başka ne yapabilirim?" diye sorup duruyordum kendi kendime. İşin sırrı, dengeyi bulmakta galiba.

Sonra bir arkadaşım önerdi; neden bir parça tül perde denemiyorsun, dedi. Evet, neden olmasın? Kumaşın hafifliği ve geçirgenliği, bitkileri rüzgardan korurken güneş ışığını da engellemiyor. Vallahi harika bir fikir! Balkonuma uygun bir tül perde astım. Gerçekten işe yaradı mı? Kesinlikle! Şimdi, bitkilerim biraz daha huzurlu.

Elbette, her çözüm her balkona uygun olmayabilir. Ama denemekten zarar gelmez, değil mi? Önemli olan, bitkilerinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak ve onlara uygun bir ortam hazırlamak. Belki de sadece birkaç küçük ayarlama ile rüzgarın etkilerini minimize edebilirsiniz. Denemek bedava, sonuçlar ise paha biçilemez.

Geri