Selma Hanım
Fide
Konu Sahibi
: Selma Hanım
Günlerden bir gün, mutfakta dolanırken elime geçen bir nane yaprağıyla başladı her şey. O anın ferahlatıcı kokusu beni alıp başka diyarlara götürdü. Düşünmeden edemedim, şu aromatik bitkiler ne kadar büyüleyici değil mi? Her biri ayrı bir dünya, ayrı bir hikaye.
İlk olarak kekikten bahsedelim. Yemeğe kattığı o eşsiz lezzet bir yana, bahçemde yetiştirdiğim kekiklerin kokusu bile huzur veriyor. Denemediyseniz, bir parça taze kekiği elinizde ovuşturun ve derin bir nefes alın. Bakalım sizde de aynı etkiyi yaratacak mı?
Bir de fesleğen var tabii. Salatalar için vazgeçilmez. Ama sadece salatalar mı? Fesleğeni sıcak suya atıp çay gibi demlediniz mi hiç? Deneyin, hem ferahlatır hem de rahatlatır. İşte tam da bu yüzden, fesleğenin yeri bende ayrıdır.
Arada sırada lavantayı da unutmamak lazım. Özellikle uyku sorunları yaşayanlar için birebirdir. Yastığınızın altına birkaç dal lavanta koymayı deneyin. Mis gibi kokusu sizi uykuya davet eder, stresinizi alır.
Tabii bir de biberiye var. Et yemeklerinin baş tacı. Ama bir soru, hiç biberiyeyi saç bakımında denediniz mi? Haşlayıp suyunu saçınıza sürdüğünüzde, saçlarınızda yarattığı etkiyi göreceksiniz. Hem parlaklık hem de güç verir.
Son olarak, adaçayı. Öylesine güçlü bir aroması var ki, bazen sadece koklamak bile yeterli. Boğazınız mı ağrıyor? Hemen bir adaçayı demleyin, rahatlatıcı etkisini hissedin. Ama dikkat, fazla kaçırmayın, biraz acımsıdır.
Aromatik bitkiler, hayatımıza renk katan küçük mucizeler gibi. Her biri ayrı bir hazine. Deneyin, keşfedin, kendiniz için en uygun olanları bulun. Belki de mutfakta yeni bir macera başlatırsınız, kim bilir?