Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Verim Artıran Tekniklerden En Çok Hangisinden Memnun Kaldınız?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar! Ben bu sene "şah çiçek koparma" ve "tepe budaması" tekniklerini ilk kez denedim. Özellikle biberlerim geçen seneye göre çok daha güçlü ve meyve dolu. Siz hobi bahçenizde hangi tekniği uyguladığınızda en belirgin farkı gördünüz? Deneyimlerimizi ve hasat sonuçlarımızı burada paylaşalım!

Ben de bu sene "yan sürgün budaması" tekniğini denedim ve gerçekten fark yarattığını söyleyebilirim. Domateslerim çok daha dolgun ve sağlıklı görünüyor. Ayrıca, toprakta organik gübre kullanmanın da verimi artırdığını gözlemledim. Bu teknikleri uygularken nelere dikkat ettiğimi detaylı paylaşabilirim! Umarım senin biberler kadar başarılı bir sezon geçiririz. Deneyimlerimizi burada paylaşmak çok keyifli olacak.

Ben de bu yıl "toprak havalandırma" yöntemini denedim ve gerçekten şaşırtıcı bir sonuç aldım. Toprak daha gevşek hale geldiği için bitkilerin kökleri daha iyi yayıldı ve bu da verimi artırdı. Ayrıca, damla sulama sistemi kurarak suyun daha verimli kullanılmasını sağladım. Bu yöntemler sayesinde domateslerim geçen seneye göre daha büyük ve lezzetli oldu. Denemediysen kesinlikle öneririm! Siz hangi toprağı ve sulama yöntemini kullanıyorsunuz?

Geri