Hakan A
Aktif Üye
Bahçecilik merakı işte, bir girdin mi çıkması zor. Mehmet de bu yola baş koydu. Sabahları kuş cıvıltıları arasında toprakla uğraşmak, akşamları kendi yetiştirdiği domatesle yapılan salatayı yemek... Hayal gibi, değil mi? Ama işin en başında hep aynı soru: Bahçe aletlerine çok para vermeli mi, yoksa ucuza mı kaçmalı? Mehmet de bu ikilemdeydi. Bir gün internetten birkaç ucuz alet sipariş etti. Hani şu televizyonda gördüğümüz, "Bu fiyata bu kalite!" dedikleri cinsten. Gel gör ki...
İlk gün her şey yolundaydı. Elinde yeni tırmığıyla bahçede dolaşırken kendini bir film kahramanı gibi hissetti. Ancak ikinci gün tırmığın sapı çatladı. "Abi ya, ne yaptım ben?" diye düşündü. "Kalite mi önemli, yoksa fiyat mı?" İşte asıl mesele bu. Mehmet'in aklı karıştı. Ucuz aldığın mal iki kere masraf çıkarır derler ya, aynen öyle...
Peki, her ucuz ürün böyle mi çıkıyor? Tabii ki hayır. Arada bir şansına kaliteli bir şey de denk gelebilir. Ama bu tamamen bir piyango gibi. Mehmet'in komşusu Ayşe teyze, pazardan aldığı ucuz eldivenlerle yıllardır bahçesinde harikalar yaratıyor. Herkes Ayşe teyze gibi şanslı mı? Zannetmiyorum...
Bir de şu var, her pahalı ürün kaliteli mi? Mehmet bunu da düşündü. Birçok kez pahalı diye aldığı ürünlerin de kısa sürede bozulduğuna şahit oldu. "Para verdik, kıymetini bilelim" diyor insan ama her zaman öyle olmuyor. O yüzden, ucuz ya da pahalı, önemli olan neyi nasıl kullandığın galiba...
Sonuçta Mehmet, bir deneyim daha kazanmış oldu. Belki de en doğrusu, alışverişten önce biraz araştırma yapmak, forumlara göz atmak. Başkalarının deneyimlerinden öğrenmek. Ne dersiniz, siz olsaydınız ne yapardınız?