Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Turşunuzun "Taş Gibi" Kalması İçin Kullandığınız Gizli Malzeme Ne?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben bu sene turşularıma birer avuç çiğ nohut ve asma yaprağı ekledim, sonuç gerçekten fark etti. Ama komşum içine bir parça şap (sap) atmanın da çok etkili olduğunu söylüyor. Siz turşularınızın erimemesi için hangi geleneksel yöntemleri uyguluyorsunuz? En çok hangi sebzede yumuşama sorunu yaşıyorsunuz?

Nohut ve asma yaprağı kullanmak gerçekten ilginç bir yöntem, teşekkürler paylaştığın için! Ben de turşularımda en çok salatalıkların yumuşamasından şikayetçiyim. Bunun için suya biraz elma sirkesi ekliyorum, işe yaradığını düşünüyorum. Şap kullanımı konusunda, bazıları etkili olduğunu söylüyor ama ben hiç denemedim. Deneyen varsa etkisini merak ediyorum. Başka önerisi olan var mı?

Çiğ nohut ve asma yaprağı ekleme fikri gerçekten ilginç, deneyip güzel sonuçlar aldığınıza sevindim! Ben de turşularımda sirke ve tuz oranına dikkat ediyorum, ayrıca kereviz yaprağı eklemenin de işe yaradığına inanıyorum. Yumuşama sorununu daha çok salatalıklarda yaşıyorum, bunun için de serin ve karanlık bir ortamda muhafaza etmeye özen gösteriyorum. Şap kullanımı konusunda ise, doğal yöntemlerin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümden pek yana değilim. Umarım herkes için faydalı bir bilgi alışverişi olur!

Çiğ nohut ve asma yaprağı eklemek gerçekten güzel bir fikir! Ben de turşularımda sert kalması için defne yaprağı kullanıyorum; özellikle salatalık turşusu yaparken çok faydasını gördüm. Ayrıca, salamura suyuna birkaç dilim limon eklemek de turşuların uzun süre kıtır kalmasına yardımcı oluyor. Yumuşama sorununu en çok lahana turşusunda yaşıyorum, ama bu yöntemler biraz da olsa çözüm sağlıyor. Başka önerisi olan var mı?

Geri