Kadim Muhafız
Üye
Konu Sahibi
: Kadim Muhafız
Stresli bir gün mü geçirdin? Ah, kim geçirmiyor ki! Herkesin başına gelebiliyor, önemli olan bununla nasıl başa çıkacağımız. Çözüm bazen çok yakında, belki de doğanın kucağında saklı. Şifalı bitkilerden bahsediyorum. Evet, doğru duydun! Annelerimizin, büyükannelerimizin kadim bilgilerine kulak vermek lazım.
Mesela papatya çayı. Şu beyaz yapraklı, sarı kafalı çiçekten yapılan çay var ya, işte o! Papatya çayı, sakinleştirici etkisiyle bilinir. Gece yatmadan önce bir fincan iç, bakalım nasıl rahatlatacak seni. Hani bazen uyku tutmaz ya, işte o zamanlar için birebir. Bir de tadı da gayet hoş, denemekte fayda var.
Peki ya melisa? Melisa deyince aklıma hemen o hafif limon kokusu geliyor. Aslında, bu bitki de rahatlatıcı etkisiyle bilinir. Anksiyete mi dedin? Melisa çayı hazırla kendine, otur bir güzel iç. O an içindeki gerginliği nasıl hafifleteceğini hisset. Bazen en iyi tavsiyeler en basit olanlardır.
Unutmadan, lavanta yağı... Ah şu mis kokulu lavanta! Sadece koklamak bile insanı sakinleştirebilir. Yastığının altına birkaç damla damlat, sabah yorgun kalkma derdine son! Vallahi, denemesi bedava. Kokusunun huzur verici bir etkisi var, bir dene derim.
Bunlar elbette bir başlangıç. Doğanın sunduğu güzellikler saymakla bitmez. Stres ve anksiyete ile başa çıkarken, bu bitkilerden destek alabilirsin. Şifalı bitkiler, bazen en yakın dostumuz olabilir. Denemeye değer, ne dersin?