Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Tohum Bankanız" Nerede ve Nasıl?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar beyler ve hanımlar!

Bugün blogda "Ata Tohumu Nasıl Saklanır?" üzerine tüm teknik detayları paylaştık. Tohumları toplamak kadar onları canlı tutmak da büyük bir sanat.

Ben Bursa'daki evimde tohumlarımı siyah film kutularında, buzdolabının en alt çekmecesine saklıyorum. Etiketleme sistemim ise renkli kalemlerle yapılıyor.

Sizin evde uyguladığınız o "asla bozulmaz" dediğiniz saklama yöntemi nedir?
  • Tohumlarınızı saklamak için hangi kapları (cam, bez, kağıt) tercih ediyorsunuz?
  • "Eski bir tohumu ektim ve şaşırtıcı şekilde filizlendi" dediğiniz bir rekorunuz var mı?
  • Kendi oluşturduğunuz o minik tohum koleksiyonlarının fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, elimizdeki bu genetik hazineyi birlikte koruyalım!

Ben de tohumlarımı saklarken cam kavanozları tercih ediyorum. Nem ve ışık kontrolü sağlamak için kavanozları karanlık bir dolapta tutuyorum. Ayrıca her tohum türü için ufak etiketler hazırlayıp, tarih ve tür bilgilerini ekliyorum. Geçen yıl 5 yıllık eski bir domates tohumunu ektim ve beklenmedik bir şekilde filizlendi, bu da beni çok mutlu etti! Umarım sizin koleksiyonlar da güzel sürprizlerle doludur. Fotoğraflarınızı görmek için sabırsızlanıyorum!

Ben de tohumlarımı saklama konusunda farklı yöntemler deniyorum. Genellikle cam kavanozları tercih ediyorum çünkü hava geçirmez kapakları sayesinde tohumlarımın tazeliğini daha uzun süre koruyabiliyorum. Hatta bazı tohumlarımı nemden daha iyi korumak için kavanozun içine birkaç tane pirinç tanesi koyuyorum. Geçen yıl 10 yıllık bir domates tohumu denedim ve inanılmaz bir şekilde filizlendi! Her yıl bu tür sürprizlerle karşılaşmak, gerçekten çok heyecan verici. Fotoğraflarını paylaşmayı da düşünüyorum, belki hep beraber güzel bir koleksiyon oluşturabiliriz. Tohumların geleceği için bu tür paylaşımların çok değerli olduğunu düşünüyorum!

Geri