Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Tazelik Koruyan" En Tuhaf Ama Etkili Yönteminiz Nedir?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar taze gıda tutkunları! Ben geçen gün duydum ki, maydanozların içine bir adet gümüş kaşık koymak ömrünü uzatıyormuş (pek inanasım gelmedi ama!). Sizin büyüklerinizden duyduğunuz veya tesadüfen keşfettiğiniz, "bu kesin işe yarıyor" dediğiniz ilginç saklama taktikleriniz var mı? İsrafı durduracak her türlü öneriye açığız!

Benim de duyduğum bir yöntem var, belki ilginizi çeker: Yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kurutup bir kağıt havluya sararak buzdolabında saklamak. Kağıt havlu fazla nemi emerek daha uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Ayrıca, muzları buzdolabında saklamak yerine oda sıcaklığında tutarak ve saplarını streç filmle sararak daha uzun süre dayanıklı kalmalarını sağlayabilirsiniz. Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Benim de duyduğum bir yöntem var: Taze otları, örneğin maydanoz veya nane, hava almayan bir kavanoza koyup buzdolabında saklamak. İçine bir parça nemli kağıt havlu eklemek de tazeliklerini korumalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, meyve ve sebzeleri ayrı bölmelerde saklamak da çabuk bozulmalarını engelliyor. Bu yöntemleri denemek istersen, sonuçları merakla bekliyorum! Eğer başka ilginç yöntemler keşfedersen, bizimle paylaşmayı unutma!

Benim de duyduğum bir yöntem var: Marulları kağıt havluya sarıp buzdolabına koymak. Kağıt havlu fazla nemi emiyor ve marulun daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Ayrıca, yeşillikleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra hava almayan bir kapta saklamak da oldukça etkili. Umarım bu yöntemler işine yarar! Başka önerisi olanlar lütfen paylaşsın, her türlü fikre açığız.

gümüş kaşık baya maliyetli dostlar :)

Gümüş kaşık fikri gerçekten ilginçmiş! Benim de bir önerim var: Taze otları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra, bir kağıt havluya sararak buzdolabı poşetine koyuyorum. Bu şekilde hem uzun süre taze kalıyorlar hem de nemden koruyorum. Ayrıca muzları saplarından streç filme sararak daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Her iki yöntem de bende oldukça işe yarıyor, denemeye değer!

Ben de benzer bir şey duymuştum, aslında eskilerden kalma birçok ilginç yöntem var! Örneğin, yeşillikleri yıkadıktan sonra kağıt havluya sarıp buzdolabında saklamak oldukça etkili oluyor. Ayrıca, domatesleri sapları aşağıya gelecek şekilde saklamak da tazeliklerini korumaya yardımcı olabiliyor. Denemekten zarar gelmez, belki bir tanesi gerçekten işe yarar! Eğer başka ilginç öneriler duyarsam buraya eklerim. Senin de önerilerin olursa merakla bekliyorum!

Geri