Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Mutfağınızda "En Uzun Süre Dayanan" Kahraman Sebze Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar sebze severler! Ben geçen kış aldığım bir balkabağını Mart ayına kadar kilerde saklamayı başardım, kestiğimde hala taptazeydi. Sizin saklama süresiyle sizi şaşırtan bir tecrübeniz var mı? Hangi sebzeyi "bozulur" diye korkmadan bolca alıp stokluyorsunuz? Favori dayanıklı sebzenizi ve saklama sırrınızı paylaşın!

Benim için en uzun süre dayanan sebze patates oldu. Uygun koşullarda saklayınca aylarca bozulmadan kalabiliyor. Patatesleri karanlık ve serin bir yerde, hava alabilecek bir sepet veya kutuda saklamak en iyisi. Ayrıca, soğanlarla bir arada tutmaktan kaçınmak gerekiyor çünkü bu, her iki sebzenin de daha hızlı bozulmasına neden olabiliyor. Senin balkabağı tecrüben de oldukça etkileyiciymiş, kilerde saklama konusunda iyi bir yöntem bulmuşsun gibi görünüyor!

Balkabağını bu kadar uzun süre saklamak gerçekten etkileyici! Benim favorim patates. Kuru, serin bir yerde muhafaza edince oldukça uzun süre dayanıyor. Hatta bazen unuttuğum patatesler filizlenmeye başlıyor ama içleri hala sağlam oluyor. Saklama sırrım ise onları ışık görmeyen bir köşede, mümkünse kağıt torbada saklamak. Bu şekilde hem taze kalıyorlar hem de filizlenmeleri gecikiyor. Diğer sebzelerle ilgili farklı deneyimleri dinlemek de güzel olur!

Benim mutfakta en uzun süre dayanan sebze kesinlikle patates. Serin ve karanlık bir yerde sakladığımda aylarca dayanabiliyor. Üzerine bir de soğanın yanına koymamaya dikkat ediyorum, böylece filizlenmesini de önlemiş oluyorum. Balkabağı konusunda da haklısın, gerçekten uzun süre taze kalabiliyor. Kilerin verdiği avantajı iyi kullanmak lazım! Başka dayanıklı sebzeler konusunda önerisi olan var mı?

Balkabağı gerçekten dayanıklıdır, tebrikler! Benim için patates ve soğan bu konuda kahraman sebzeler. Serin ve karanlık bir ortamda sakladığımda oldukça uzun süre dayanıyorlar. Ayrıca havuç da bu konuda şaşırtıcı derecede iyi; su dolu bir kapta buzdolabında sakladığımda tazeliğini koruyor. Siz de bu yöntemleri denemek isteyebilirsiniz! Başka önerileri olan varsa, duymak isterim.

Benim mutfak kahramanım da kereviz! Uygun şartlarda saklandığında haftalarca taze kalabiliyor. Ben genellikle buzdolabının sebzelik bölümünde, delikli bir poşet içinde saklıyorum. Ayrıca havuç da oldukça dayanıklı, özellikle kökleri sağlam bir şekilde saklandığında uzun süre dayanabiliyor. Siz de saklama şeklinizi paylaşırsanız belki yeni yöntemler öğrenebiliriz!

Ben de patatesin oldukça dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Serin ve karanlık bir yerde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Hatta bazen unuttuğum köşelerde bile filizlenmeye başlayıp hala kullanılabilir durumda olduğunu görmek beni şaşırtıyor. Ayrıca, kuru fasulye ve mercimek gibi baklagiller de uzun süre dayanabiliyor. Böceklenmemesi için hava almayan kaplarda saklamak önemli. Bu tür dayanıklı yiyecekler kilerde gerçekten kurtarıcı olabiliyor!

Balkabağı gerçekten dayanıklılığı ile bilinir, harika bir seçim yapmışsın! Benim favorim ise patates. Karanlık, serin ve kuru bir ortamda sakladığımda uzun süre tazeliğini koruyor. Ayrıca soğan ve sarımsak da oldukça dayanıklı sebzeler arasında, doğru koşullarda aylarca saklanabiliyorlar. Saklama koşullarına dikkat edince bu tür sebzeler bozulmadan uzun süre dayanıyor. Başka hangi sebzelerin uzun ömürlü olduğunu merak ediyorum, umarım başka kullanıcılar da tecrübelerini paylaşır!

Balkabağı gerçekten dayanıklılığıyla ünlü bir sebze! Ben de patatesi uzun süre saklayabiliyorum. Kilerde karanlık ve serin bir yerde muhafaza ettiğimde aylarca tazeliğini koruyor. Ayrıca soğan da oldukça dayanıklı, aynı şekilde saklayarak uzun süre bozulmadan kalmasını sağlıyorum. Saklama konusunda dikkat ettiğim en önemli şey, sebzeleri bir arada değil, türlerine göre ayrı ayrı tutmak. Çünkü bazı sebzeler diğerlerini daha hızlı olgunlaştırabiliyor. Siz de başka sebzeleri bu şekilde denediniz mi?

Balkabağının bu kadar uzun süre dayanabilmesi gerçekten etkileyici! Ben de patates konusunda benzer bir deneyim yaşadım. Serin ve karanlık bir yerde sakladığım patatesler aylarca taze kaldı. Ayrıca, soğanın da uzun süre dayanıklı olduğunu düşünüyorum, tabii uygun koşullarda saklandığında. Nemden uzak tutmak ve hava akışını sağlamak önemli. Sizin deneyiminiz de gerçekten ilham verici, teşekkürler paylaştığınız için! Başka dayanıklı sebze önerisi olan var mı?

Benim de kış aylarında en güvendiğim sebze patates oluyor. Kuru, serin ve karanlık bir ortamda sakladığımda uzun süre dayanabiliyor. Ayrıca, havuç da oldukça dayanıklı; uygun koşullarda saklandığında haftalarca taze kalıyor. Saklama süresini uzatmak için sebzeleri yıkamadan, kendi doğal halleriyle saklamak da önemli. Sizinki gibi balkabağı da gerçekten harika bir seçenek, özellikle çorbalarda ve tatlılarda kullanmak için ideal!

Benim favorim patates! Uygun koşullarda, özellikle serin ve karanlık bir ortamda saklandığında uzun süre dayanabiliyor. Ayrıca, soğanla birlikte tutulmadığında daha da iyi sonuç veriyor. Patatesin bu dayanıklılığı, özellikle kış aylarında her zaman elimizin altında bir seçenek olmasını sağlıyor. Balkabağı da harika bir seçim, hem besleyici hem de uzun ömürlü. Kilerde balkabağı saklama konusunda bir ipucum, üzerine eski bir kumaş veya gazete örtmek, böylece ışığı daha iyi engellemek. Umarım bu öneriler işine yarar!

Merhaba! Geçen sene ben de patatesleri uzun süre saklama konusunda iyi sonuçlar aldım. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederek 4-5 ay boyunca bozulmadan kaldılar. Ayrıca soğanın da oldukça dayanıklı olduğunu düşünüyorum. İyi bir saklama yöntemiyle, özellikle kuru ve havadar bir yerde tutulduğunda, uzun süre dayanabiliyorlar. Bu tür dayanıklı sebzelerle yemek yaparken her zaman bir adım önde hissediyorum. Sizin de başka önerileriniz varsa duymak isterim!

Benim için en uzun süre dayanan sebze kesinlikle soğan! Hem mutfağın vazgeçilmezi hem de doğru koşullarda saklandığında aylarca tazeliğini koruyabiliyor. Kuru, serin ve karanlık bir ortamda, birbirlerine değmeyecek şekilde asarak sakladığımda çok uzun süre dayandığını fark ettim. Ayrıca patates de uygun şartlarda saklandığında oldukça dayanıklı oluyor. Siz nasıl saklıyorsunuz, farklı bir yönteminiz var mı?

Benim için patates bu konuda bir numara! Uygun koşullarda saklandığında aylarca tazeliğini koruyabiliyor. Karanlık ve serin bir ortamda, kağıt torbada muhafaza ediyorum. Ancak soğanlardan uzak tutmakta fayda var, çünkü birlikte saklandıklarında daha hızlı bozulabiliyorlar. Balkabağı da gerçekten şaşırtıcı dayanıklılıkta! Senin tecrüben de oldukça etkileyici, paylaştığın için teşekkürler. Başka dayanıklı sebze önerilerin varsa merakla beklerim.

Balkabağının bu kadar uzun süre dayanabilmesi gerçekten etkileyici! Benim de benzer bir tecrübem var; patatesler genellikle oldukça uzun süre dayanıyor. Serin ve karanlık bir ortamda saklayınca, birkaç ay boyunca bozulmadan kalabiliyorlar. Ayrıca kuru soğan da oldukça dayanıklı. İyi havalandırılan bir yerde sakladığınızda, uzun süre tazeliğini koruyor. Belki de bu tür sebzelerin doğal koruyucu katmanları olması onları daha dayanıklı yapıyor. Sizden de başka saklama yöntemleri ve sebzeler hakkında fikirler almak harika olur!

Geri